Jeg leste nettopp innlegget til Inger Marit Sverresen der hun spør om Halden er en by for alle og kommer med kritikk til Pride-flagget samt en masse andre ting.

For ordens skyld må jeg bare si dette om regnbueflagget:

Regnbueflagget symboliserer fellesskap og friheten til selv å definere sin identitet, kjærlighet og seksualitet. Dermed har regnbueflagget blitt et internasjonalt symbol på at man kan være den man ER. Man kan være den personen man er født, elske den man elsker i frihet uten å være redd. Flagget symboliserer mangfold, fellesskap og rettigheter for alle uansett kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og seksuell orientering.

Ved å si at man er imot flagget, sier man egentlig at man er imot alt det. Det er nok på tide å fornye flaggloven til å tilpasse århundret vi andre lever i.

 

Les også

La regnbueflagget vaie – dessverre er det fortsatt viktig

 

Jeg leser videre og kjenner at jeg blir ganske provosert. Det lyser gjennom hele teksten at man ikke velger å være transkjønnet eller homofil. Den «livsstilen» er, ifølge, Partiet De Kristne, ikke «normal». Jeg tenker nå ikke bare på det nyeste innlegget, men alt som har vært i det siste. Jeg spør deg, Sverresen, hva er normalt? Hva definerer du som «akseptabelt» og «normalt» i dagens samfunn? Har du valgt å være heterofil? Er det noe du har tenkt på i oppveksten eller har det bare vært forventet av deg?

Prøv å sette deg i dette, som jeg og så mange homofile/lesbiske har opplevd:
Tenåringshormonene raser som verst (du har vel vært tenåring en gang du også), alle rundt deg får seg kjærester. Men du kjenner at du ikke har de samme følelsene for det motsatte kjønn. Hjemme er det kanskje en mor og far som har vært gift i årevis. Du vet ikke hva som forventes av deg, du forstår ikke disse følelsene fordi ingen prater om det. Ingen vet noe om det. Likevel fortsetter følelsene å vokse i deg. Kanskje du faller for en av samme kjønn og da blir det enda mer komplisert.

Hvis du har barn, Sverresen, og de kom riktig så fortvilte til deg og sa de hadde følelser for det samme kjønn, hva ville du gjort? Bedt dem komme seg vekk, bedt dem «bli normale» eller sagt du elsker dem uansett? Hvis de kom og sa at de ikke føler de er i riktig kropp, ville du bedt dem «ta seg sammen»? Man føler ting av en grunn, det er ikke noe menneskesinnet finner opp. Vi er alle skrudd sammen helt ulikt, det er nettopp det man må lære seg å respektere – forskjellen hos andre. Jeg har hørt mye dritt om legningen min, det har jeg. Men kan jeg gjøre noe med hvem jeg er? Overhodet ikke, da måtte jeg ha tvunget meg selv til å leve et liv jeg ikke hadde vært komfortabel med. Da hadde jeg levd i en løgn.

 

 

Kjærlighet er, som alle vet, IKKE noe man velger. Man kan ikke velge hvem man forelsker seg i, enten man er homofil/lesbisk eller hetero. Valgte du hvem du forelsket deg i, Sverresen? Valgte du hvem du skulle ha følelser for? Nei, sikkert ikke. Det gjorde ikke jeg heller. Jeg falt for min kone allerede i tenårene og hun falt for meg. Men hun var redd for følelsene hun kjente, fordi hun møtte store fordommer. Det gjorde jeg også, men ikke i så stor grad. Mine foreldre elsket meg likevel, som ekte foreldre skal elske sine barn. Vi har i dag et sterkt forhold, de er så glade i min kone og har tatt henne imot med åpne armer.

Ikke alle er like heldige – mange blir utstøtt av familien sin, eller det som verre er – hvis du følger litt med på i land som Afghanistan, Sudan etc. så er det faktisk dødsstraff for å være homofil. I flere andre land er det opptil livstid i fengsel. Russland, for eksempel, har promoteringslover for homofili. Der må de homofile holde seg i skjul. De tør rett og slett ikke å gå på åpen gate – de blir angrepet uprovosert og trakassert på det groveste. Det finnes grupper i Russland som kun går etter homofile, gjør livet skikkelig surt for dem selv om de ikke har gjort noe galt. Jeg så en dokumentar om dette for en tid siden og satte enda mer pris på at jeg bor i Norge.

Jeg tror at det er veldig lett for personer som ikke har opplevd alt dette å dømme hardt. Man må ha sett ting på nært holdt, opplevd ting for å virkelig kunne forstå betydningen av det. Jeg blir regelrett dårlig av å høre folk uttale seg om ting de ikke forstår eller har opplevd.

 

Les også

Sogneprest om Partiet De Kristne: – Jeg hevder de misbruker Guds navn

 

Det er mange homofile/lesbiske/transpersoner i Norge idag som blir jult opp på gatene, mange blir utsatt for hatord og trusler. Til og med ordet «homo» blir brukt som skjellsord. Jeg tror at folk med slike holdninger som deg, Sverresen, bidrar til at det blir verre. Det er skummelt at Partiet De Kristne ikke klarer å se lengre fram enn sin egen nesetipp. Dere sier at dere ikke forakter seksuelle minoriteter eller har noe imot dem, men det er jo nettopp det dere viser så tydelig i uttalelsene deres! Det er bare motsigelser fra dere hele tiden, noe som er utrolig frustrerende å høre. Vi homofile/lesbiske har kjempet lenge for å bli likestilt, jeg trodde denne kampen hadde roet seg. Men dere viser så tydelig at vi fortsatt må kjempe.

Og vet du hva? Jeg har ikke tenkt å slutte å kjempe. Jeg vil at min kone skal være trygg, at alle homofile der ute skal være trygge. Selv de unge som så vidt har begynt å finne ut hvem de er – de skal være trygge de også! Det er faktisk ulovlig i Norge å diskriminere seksuelle minoriteter, under disse homofile, lesbiske, bifile og transpersoner. En slik samfunn som dere i De Partiet Kristne ønsker, vil definitivt føre til mer kjønnsforvirring og usikkerhet. Da får barn og unge et signal om at det ikke er greit å føle det de gjør, at det ikke er lov å være seg selv. At man skal underkaste seg deres normer om å leve et «normalt» liv. En slik verden ønsker vi ikke, dette er tross alt 2018 og vi kan være den vi virkelig er.