Strekningen Brattner Terrasse - Asak Kirke - Tistedal, er et kapittel for seg selv. Her er det alt fra lys stolper som lyser på dagtid, og som er mørke om natten, og strekninger helt uten lys.

Fra Brattner terrasse og opp mot Høyås, lyser det tilfeldig dagtid og natt, og veien her doserer helt feil. Kommer man fra Høyås og ned mot Brattner Terrasse vinterstid sitter man med hjertet i halsen om det kommer en traktor i møte.

Da er det grøfta neste. 

Fortauet slutter også på det mest trafikkerte punktet, det aller viktigste sådan, hvor alle skal gå tur opp mot marka/Høyås.

Det er svært mange som både trener og som går denne strekningen, og det er svært vanskelig å se folk som hverken bruker refleks eller lys.

Strekningen fra krysset inn mot Høyås og mot Asakåsen er delvis helt uten stolper, og kommer man nærmere Asakåsen er det stolper men ingen lys påmontert i det hele tatt! (????).

Her er det heller ingen fortau for gående, og dem som går, sykler og trener beveger seg her nærmest med livet som innsats (les: ekstremsport). Veien er smal og det mangler ikke bare fortau, men det mangler også viktig autovern flere steder.

Er denne strekningen fra Brattner Terrasse til Asak Kirke / Gml Asak skole i det hele tatt tenkt på?

Er den bare laget en gang på 60 tallet og ferdig med det?

Om det ikke er, kan det snart gjøres et tappert forsøk på å gjøre denne veien sikrere for svært mange haldensere som bruker denne veien hver eneste dag?