Vi har åpenbart ertet på oss den eldre garde i Halden Arbeiderparti. Hillgund Klavestad og Paul Kristiansen misliker ordlyd, omtale og analyse av den siste tidas dramatikk i partiet.

Kristiansen spør hva det er vi har imot fagforeningen på Saugbrugs. Svaret er ingenting. Selvsagt er svaret det. Det vi mener å påpeke er at tiden der denne fagforeningen dominerte partiet, er over. Det er kommet nye partitopper med en mer sammensatt bakgrunn og ståsted. Det har modernisert partiet.

Men det har ikke skjedd uten sverdslag.

Da Ulf Lettenstrøm klart sa ifra på årsmøtet at han synes ledelsens behandling av Svein Olaussen var dårlig, karakteriserte vi det som «bjeffing». Det falt åpenbart i dårlig jord. Det overrasker oss at tøffe fagforeningsledere framstår som så hårsåre. Litt saft i frasparket må vi da tåle!

 

Dessuten takker vi Paul Kristiansen for gratulasjonen med opplagsframgangen HA nå har. Det er flott at han har fått med seg at lokalavisa hans nå har flere abonnenter enn for et år siden.

Kanskje det har hjulpet at HA har forandret formålsparagraf og nå er fri og uavhengig? Ikke bare i praksis, men også i teorien.

Halden Ap jobber nå med å samle seg. Det trengs. Vi lever med at den eldre garde mener vi bommer med analysen. Reaksjonene tyder på at vi har truffet.