Fortell oss sannheten!

TAUS: Det er lite tillitvekkende av rådmann Roar Vevelstad å unnlate å svare på HAs spørsmål.

TAUS: Det er lite tillitvekkende av rådmann Roar Vevelstad å unnlate å svare på HAs spørsmål.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LEDER Med godt planlagt timing, sendte Halden kommune fredag kveld ut en pressemelding der det går fram at kommunalsjef for undervisning, oppvekst og kultur Else-Grethe Mathisen fratrer sin stilling fra 31. august. Årsaken er at lederjobben ikke lenger er forenlig med hennes helse. Hun får med seg en sluttpakke på 850.000 kroner.

Det er helt åpenbart at rådmann Roar Vevelstad i Halden kommune ønsker minst mulig omtale rundt fratredelsen. Timingen på pressemeldingen indikerer det. Men lokalavisa i Halden er på hele uka, og vi har stilt rådmannen de relevante spørsmålene. Denne gang ønsket han å få dem pr. e-post. Han unnlater å svare på det mest sentrale av dem alle; hvordan kan det ha seg at en kommunalsjef som slutter av helsemessige årsaker får med seg en sluttpakke på nær en million kroner?

Denne håndteringen framstår som klønete, og setter bare i gang spekulasjoner. Sluttpakken indikerer at Mathisen ikke har gått frivillig. Det er også en kjent sak at misnøyen til tider har vært stor i sektoren hun er kommunalsjef for. Vi synes Halden befolkning har fortjent å få vite hvorfor hun får med seg en betydelig sluttpakke.

Overforbruket i denne sektoren er stort. Overforbruket i 2018 ligger an til å bli 18 millioner kroner. Sluttpakken bare øker denne summen. Det forbedrer ikke akkurat omdømmet verken til avdelingen eller til Halden kommune. Vi synes rådmannen og kommunikasjonssjef Martin Vik burde lagt seg på en mer åpen linje. Å unnlate å svare på spørsmål om bruk av befolkningens skattepenger er lite tillitvekkende. Halden kommune ønsker å være en åpen kommune. Det er forskjell på teori og praksis i denne saken.

HA kommer ikke til å slutte å grave i saken selv om de kritiske spørsmålene våre blir ignorert.

Artikkeltags