Bevaring og intensjoner

MISFORSTÅTT: – Vi ser for eksempel av Facebook-debatten som gikk på nettet i etterkant av lederartiklene, at flere har lest innholdet på en annen måte enn det som var vår intensjon. Det må vi ta selvkritikk på, skriver HA-redaktør Hans-Petter Kjøge.

MISFORSTÅTT: – Vi ser for eksempel av Facebook-debatten som gikk på nettet i etterkant av lederartiklene, at flere har lest innholdet på en annen måte enn det som var vår intensjon. Det må vi ta selvkritikk på, skriver HA-redaktør Hans-Petter Kjøge. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederIntensjonen med vår lederartikkel 4. mai forsvant dessverre helt i det blå. Den skulle handle om motsetningene mellom bevaringstanken og moderniseringen og utviklingen av byen vår. Vi har åpenbart tråkket på noen ømme tær blant medlemmene i Fortidsminneforeningen. I den forbindelse brukte vi ordet «hyle». Det burde vi ikke ha gjort, og det beklager vi.

Kommunikasjon er ikke alltid like lett. Heller ikke for oss som lever av å kommunisere. Vi ser for eksempel av Facebook-debatten som gikk på nettet i etterkant av lederartiklene, at flere har lest innholdet på en annen måte enn det som var vår intensjon. Det må vi ta selvkritikk på. At folk er skriveføre og flinke til å argumentere også verbalt, var slett ikke harselerende ment. Det er strengt tatt en styrke.

HA håper beklagelsen bidrar til å få debatten inn på riktig spor igjen. Vi mener den er viktig. Like mye som en fortidsminneforening, trenger Halden en «framtidsperspektivforening». Vi tror det er spennet mellom bevaring av det beste og viktigste, og utvikling av god moderne kvalitetsarkitektur som gir et bysentrum et tiltalende ytre, og som beskriver byens utvikling.

PROFIL: Hans-Petter Kjøge

Ansvarlig redaktør i Halden Arbeiderblad

Den sterke fortidsminneforeningen i Halden har som oppdrag å forsvare det historiske. Den jobben tar de på største alvor. I våre øyne så alvorlig at det forsener nødvendig modernisering. Truls Lies innlegg tenderer til den fundamentalismen vi påpekte tidligere. Hans insinuasjoner om at HA-redaktøren fungerer som løpegutt for byutviklerne, faller på sin egen urimelighet. Vi tør minne Lie om at det var nettopp han som for et par år siden oppsøkte oss og ba oss åpne spaltene for fortidsminneforeningen som ville lage en kronikkserie om historiske bygninger i Halden. Det gjorde vi med største glede, bidragene ble mottatt med takk, og gledet flere av HAs lesere.

Truls Lie mener det finnes en fraksjon som ønsker å omskape deler av sentrum til en «bomaskin av stål, glass og betong». I sentrumsplanen fremmes det fornuftige tanker om at nordsiden av byen skal utvikles til et sted der yngre mennesker ønsker å bosette seg. Da må det gjøres attraktivt. Lokale eiendomsutviklere trenger også et klapp på skuldra, ikke bare protester. Det er også en del av debatten.

Artikkeltags