Gå til sidens hovedinnhold

Ikke kødd med Halden!

Artikkelen er over 3 år gammel

LEDER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi vet at overskriften på dagens leder er av den uærbødige sorten, og beklager hvis noen føler seg en smule støtt av den. Når det er sagt; vi har lenge ment at nettopp disse ordene i et historisk perspektiv utmerket godt kunne ha vært et folkelig slagord i byen vår. For aldri blir reaksjonene sterkere enn når haldenserne blir fratatt et kjært og viktig tilbud.

Elever og lærere ved matfag og musikk og drama ved Halden videregående skole kunne slippe jubelen løs etter ei uke på pinebenken i går. Det er nok en gang bred politisk enighet om å beholde det undervisningstilbudet som skolen tilbyr i dag. Og som om ikke det var nok; lokaliseringsfloken som fylkesrådmann Anne Skaug ikke klarte å løse opp – den ble fikset av politikerne selv. Ære være Haldens folkevalgte i alle partier som har jobbet godt og aktivt inn mot sine respektive fylkespartier i denne saken.

I Norge har vi et system med et skarpt skille mellom administrasjon og politikere. Det er både viktig og riktig. Administrasjonen fremmer sine forslag basert på faglig skjønn, der ofte de økonomiske veier tyngst. Vi har sett det i vår egen kommune i mange år. Prestebakke skole blir foreslått nedlagt gang på gang, men det er politikerne som har det siste ordet. Dermed er skolen blitt reddet mange ganger.

Men dette systemet har også sine negative sider. Gang på gang opplever vi at fylkesrådmannen i Sarpsborg kommer med forslag som rammer undervisningstilbudet i Halden. Dette er en belastning for mange involverte. Hver gang har et stort flertall «reddet» tilbudet i byen vår. Vi vil derfor påtale at dette framstår som unødvendig. Det bør finnes andre måter å løse slikt på. Ap-leder Kirsti Brække Myrli forventer nå «evig ro» om dette. Det hadde vært å håpe.

Noen bør nå invitere fylkesrådmannen til Halden og la henne få innblikk i hvor mye musikk- og dramalinja betyr for kulturlivet i byen. Jeg tror hun vil bli imponert, og få en annen forståelse enn det hun åpenbart har nå.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.