En svært stygg sak

SNAKKER: Smilene er tilbake etter den vanskelige tiden for Klengstua barnehage. Foto: Hanne Eriksen

SNAKKER: Smilene er tilbake etter den vanskelige tiden for Klengstua barnehage. Foto: Hanne Eriksen

Av
DEL

LEDERTilsynet Halden kommune førte med de tidligere eierne av Klengstua barnehage avdekket systematisk svindel med foreldrebetaling og skattepenger gjennom en årrekke. Barnehagen må tilbakebetale drøyt 2.7 millioner kroner. Lignende tilsyn i Oslo og Asker med det samme firmaet Seraphin AS, har gjort at den samlede summen er på mer enn ni millioner kroner. Eierne Olav Vaagslid og Annette Cecilie Grande har puttet penger som skulle komme barnehagebarna til gode i egen lomme.

Tilbake på Klengstua barnehage i Halden sitter styrer og ansatte. De har lagt et meget tøft år bak seg. Med de nye seriøse eierne Læringsverkstedet i ryggen, ser de nå framover. Det skal ryddes opp, uten at det skal gå utover ungene. Gleden og optimismen er tilbake.

Tilsynet kommunen har gjennomført hadde neppe kommet i stand hvis ikke Halden Arbeiderblad hadde belyst saken. HA ble oppmerksom på tilsynene som var gjennomført i Oslo og Asker, og at det var de samme eierne som drev Klengstua barnehage i byen vår. HAs journalistikk førte til at kommunen til slutt gjennomførte tilsyn. Resultatet kjenner vi nå.

I kjølvannet av avsløringen av eiernes brudd på lover og regler, ønsker Halden kommune å gjennomføre tilsyn med alle de private barnehagene i kommunen. Det synes vi er en god idé. Det virker også som at lovverket og kontrollrutinene av pengeflommen bør gjennomgås. I motsetning til direktør Anne Lindboe i Private Barnehagers landsforbund tror vi at en systematisk gjennomgang vil være et gode for alle berørte. Lindboe mener dette vil mistenkeliggjøre en hel bransje. Vi for vår del tror at en full gjennomgang vil styrke de private barnehagene, og også luke ut de useriøse eierne som nå så åpenbart finnes.

Resultatet av tilsynet har avslørt en svært stygg sak i en bransje som berører barna våre. Da er det ekstra viktig å ha lover og regler som fungerer godt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags