Jubeldag for Halden!

Tommel opp! Gladsakene står i kø i Halden om dagen.

Tommel opp! Gladsakene står i kø i Halden om dagen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LEDER

Glad-sakene står i kø på HAs hjemmesider om dagen. La oss ta godsakene for de yngste først; 14. juli neste år kommer Norges ubestridt største nasjonale publikumsmagnet til Fredriksten festning. Selveste Markus og Martinus går for ny publikumsrekord når de inntar stevnesletta foran festningskroa. Målet er å få solgt 12.000 billetter. Dette arrangementet befester Fredriksten festning som kulturarena, og gir et godt og viktig signal om at det er plass til enkeltevenementer utenom de faste arrangementene sommerstid.

I formiddag kom også nyheten om at Halden nå får en egen statlig etat. Virksomheten med det usigelig fremmedgjørende navnet «Norsk nukleær dekommisjonering (NND) – statlig etat for avvikling av nasjonale atomanlegg og håndtering av atomavfall» (puh!) havner i Halden. Det er det tverrpolitisk enighet om. Hvor mange statlige arbeidsplasser dette kan gi ville ikke næringsminister Monica Mæland (H) spekulere i. Men at dette vil gi positive ringvirkninger for Halden-samfunnet hersker det liten tvil om. Kompetansen som er blitt bygget opp over år ved Institutt for Engergiteknikk (IFE) har spilt en viktig rolle. Da kan det også framstå som et paradoks at den statlige etaten som skal jobbe for å avvikle atomreaktoren i Halden vil trekke veksler på fagmiljøet som har bygget den opp og utviklet den. Både lokalpolitikere i Halden og Høyres nestor på Stortinget, Ingjerd Schou har jobbet aktivt for å få dette realisert.

Halden kommunale Pensjonskasse ber nå om kommunestyrets klarsignal til å kjøpe Halden Storsenter. Vi kan ikke se en eneste god grunn til at det ikke blir 39 tomler opp i kommunestyret nå saken kommer til behandling. Dette er et offensivt, kreativt og smart grep som gir Os-prosjektet større muligheter, og som også vil bety mye for byutviklingen på Nordsiden.

Til sist, men ikke minst: Fresenius Kabi fortsetter å vokse. Nå trenger produksjonsbedriften på Remmen 60 nye medarbeidere. Etter en periode med stagnasjon og pessimisme i norske økonomi, peker nå pilene opp igjen. Det er selvsagt godt nytt.

Ikke rart det blir tommel opp-vignett på lederplass i dag!

Artikkeltags