Østlendingen, lokalavisa i Elverum skriver: «Det har vært folkevandring fra Elverum til Oslo hver gang Elverum har vært i cupfinaler, og det vil overraske stort om ikke brorparten av hovedstadens storstue ikke farges i svart og hvitt også i år.»

Haldensere: La oss motbevise det! La oss mobilisere! La oss ta opp kampen mot elverumsingene! Vi tør påstå at vi nå har en gylden mulighet til å vinne cupfinalen i Oslo Spektrum 29. desember. Både på banen – og på tribunen.

Det er ikke mye i Halden-idretten som overgår en cupfinale i landets innendørsstorstue. Vi har vært der før. I 2014 da håndballdamene i HK Halden møtte selveste Larvik. Den gang Norges suverene lag. Alle visste at vi ikke hadde nubbesjanse til å vinne kampen. Men vi tok igjen på tribunen. Cirka 1.000 rødkledde supportere dominerte totalt. Det var verdt inngangspengene alene.

Når HTH-herrene løper ut på spektrumparketten 29. desember er forutsetningene annerledes. Riktig nok er Elverum serieleder, men det er mye jevnere i toppen. HTH henger med, og slo dem tidligere i høst. En ekstra motivasjonsfaktor må være at Mads Fredriksen, inntil for få måneder siden daglig leder i HTH, men nå daglig leder i Elverum Håndball, sier i et intervju med den samme Østlendingen at de skal gruse Halden i cupfinalen, og at det ikke er tvil om hvor han nå har hjertet sitt. I Elverum.

Det bor 10.000 flere mennesker i Halden enn på Elverum. Det er en klar fordel. Men Elverum har en sterk støtte og en mer innarbeidet supporterskare enn HTH. Ikke minst fordi de har en feiende flott hall i Terningen arena. Vi har Remmenhallen ... MEN: Idrettsinteressen i Halden er stor og kraftfull, og det er ikke hver dag en cupfinale er gulrota som legges foran oss. Nå må HTH mobilisere, og bruke alt de har av metoder og kanaler. De skal få lokalavisa i Halden på laget. La oss gruse Elverum. På bane og tribune! Billettene legges nå ut for salg ...