Liv Lindskog – do you hear me!!??

IMPONERENDE: «Den Hvite Dame» imponerte alle under premieren. Foto: Arfan Baomidehaq

IMPONERENDE: «Den Hvite Dame» imponerte alle under premieren. Foto: Arfan Baomidehaq

Artikkelen er over 4 år gammel

Hans Petter Kjøge er i fyr og flamme.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fullt fortjent trillet HAs anmelder ut en terning med seks øyne etter premieren på «Den Hvite Dame», natt til fredag.

Den står solid på egne ben, men vi vil gjerne tilføye: Denne forestillingen viste fram en helhet som ga alt kvalitativ substans, troverdighet – og en klump i halsen.

 Vi satt tilfeldigvis i nærheten av artisten Benedicte Adrian, som selv har spilt musikal på Fredriksten festning for 25 år siden. Hun var mektig imponert.

Halden og Fredriksten er nå arena for store og spektakulære musikkopplevelser for nær sagt alle.

Vi har etablert opera, heavy metal-festival, Allsang på Grensen – og nå også en familiemusikal.

Det er i seg selv strålende. men når vi så føyer til at alt sammen holder et svært høyt nasjonalt, og endog internasjonalt nivå, så er det ikke bare grunnlag for stolthet og lokalpatriotisme. Dette gir grunnlag for noe som er mye, mye større.

Det bør være slutt på tidene der bare vi som sitter her nede i festningsbyen triller seksere og har tommelen opp. Halden som opplevelsesby om sommeren må nå ut til hele Norge! Byens turistsjef sitter på en gullgruve. «Liv Lindskog – do you hear me!!??»

Haldens kulturliv har en rekke trofaste støttespillere som sponser og får drømmer til å bli realisert. Ingen nevnt, ingen glemt. Takk skal dere ha, alle sammen!

Men nå bør det være på tide også for dem å skyve på for å utnytte de mulighetene som ligger foran oss. Det er på tide å tenke helhet, og ta sats.

Halden som opplevelsesby med festningen som magnet må markedsføres mye mer offensivt, men vi må rigges for å få det til. Det er på tide å tenke stort!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken