Ordfører Thor Edquist har fremdeles et anstrengt forhold til Halden Arbeiderblad. Sist uttrykt på sin egen Facebook-side «Glad i Halden». Her skriver han at HA, Ap og SV i Halden nå kjører en kampanje ved å «snakke skolen ned».

– Dette er farlige krefter i Halden. Krefter som bruker all energi på å snakke skolen ned. Tenk om de kreftene hadde blitt brukt på å snakke kommunen opp ved å gjøre det beste ut av den situasjonen vi er i, skriver ordføreren.

Med andre ord:

Han karakteriserer to andre politiske partier og lokalavisa som «farlige krefter» som driver en destruktiv kampanje. Det skapes et bilde av at Ap, SV og HA har rottet seg sammen for å ta noen. For å si det mildt; det er et virkelighetsbilde vi ikke kjenner oss igjen i.

Det vi merker er en stigende uro blant både lærere og foreldre over konsekvensene av ytterligere kutt i skolesektoren. For eksempel uttrykt i Fritt Ord i HA.

Mener ordføreren at HA ikke skal belyse konsekvensene av ytterligere kutt i Halden-skolene? Og mener han at når vi gjør det, så er det en ondsinnet kampanje satt i verk av «farlige krefter»?

Da må vi dessverre skuffe ham. Vi skriver gjerne om det som er bra. For eksempel gårsdagens forside om fornøyde elever på Tosterødberget. Men vi må skuffe ham hvis han har forventninger om at lokalavisa skal stikke hodet i sanden.

Her er nettopp en gladnyhet i Halden: Kommunen og fylket er blitt enige om en avtale som er et viktig neste skritt i prosessen med å bygge ny idrettshall på Os. Kommunen kjøper Risum videregående for 20 millioner kroner.

Det forplikter fylket til å stå for deler av bygge- og driftsutgiftene, og gi elevene ved Halden vgs. en ny gedigen gymsal på Os. Avtalen inneholder også andre spennende elementer. I våre øyne er dette en svært spennende avtale, og et viktig skritt i riktig retning. Hvis den blir vedtatt.