Gå til sidens hovedinnhold

«Sinnakællen» Lars Pedersen Due

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeiderpartiets Lars Pedersen Due vil at HA skal skrive mer om regionreformen, og hva det vil ha å si for Haldens befolkning at Østfold skal slås sammen med Akershus og Buskerud til Viken. Det kan vi gjerne gjøre.

Hadde han gjort det som en ren oppfordring hadde denne lederartikkelen vært helt unødvendig. Nei, han gjør det istedet i form av et ballespark og et karakterdrap av lokalavisa si. Som den reneste «Sinnakællen» klinker han ut av det blå til med at HA er mer opptatt av blomsterbed, gladsaker om butikker som åpner, et helikopter som lander eller noen som banner i et eller annet fora, enn konsekvensene av det han kaller monsterregionen Viken. Våre kommentarer har et tragikomisk skjær over seg, vi evner ikke å mene eller belyse. Vi vil skrive mer om hamburgere, motbakker - brød og sirkus. Det er stusselig, oppsummerer han.

Les også

Halden Arbeiderblad - en fullstendig fraværende fjerde statsmakt

Hva denne ensidige elendighetsbeskrivelsen av HA bunner i vet vi ikke sikkert. Men vi aner at nyhetsredaktør Morten Ulekleivs påpekning av kritikkverdig debattform i sosiale medier Halden-politikerne i mellom kan ha noe med saken å gjøre. Det har åpenbart falt ham tungt for brystet at han ble nevnt i denne sammenheng.

Selvsagt skal vi ha debatt om lokalavisa i Halden. Sinnakællen Pedersen Dues innspill i så henseende er noe av det minst konstruktive vi har lest. Vi ser dessverre ikke en eneste gråtone, eller et eneste håp. Kun elendighet. Da er det et lys i mørket Pedersen Due kaster over oss at vi stadig får flere abonnenter, og at stadig flere ser at HA etter beste evne forsøker å være både nær og viktig.

Vi tar Pedersen Dues oppfordring. Vi skal belyse konsekvensene av regionreformen for haldenserne bedre. Takk for innspillet! Samtidig oppfordrer vi Halden Aps mann i fylkestinget til å vise det samme engasjementet på vegne av byens befolkning i denne saken som han gjør i nedsablingen av sin egen lokalavis. Det har hittil gått oss hus forbi.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.