Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig informasjon fra Halden kommune - igjen

Artikkelen er over 5 år gammel

LEDER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så har det skjedd igjen; Halden kommune har helt bensin på et bål der god og viktig informasjon i forkant kunne ha fungert som vann i stedet. Dessverre er det ikke første gang.

Vi finner grunn til å spørre; er det noen i kommunen som tar ansvar for å informere befolkningen på forhånd når store inngrep eller vedtak som berører mange skal effektueres?

Vi reiser spørsmålet i kjølvannet av saken om de 12 trærne som er blitt kappet i Busterud-parken. Når trærne må vike for motorsag, og det må brukes lift, er det et tiltak som både synes og høres svært godt. Det er klart folk lurer på hva som skjer. Og ikke minst hvorfor.

Engasjementet rundt trærne i parken har vært kraftfullt. Det er flott. Etter hva vi forstår har den kraftigste ordbruken dempet seg noe etter et aldri så lite oppklaringsmøte mellom by- gartner Irene Østnes og treforkjemperne, tirsdag.

Østnes forsikret at det er faglige begrunnelse for fellingen. Noen trær var syke. Andre er blitt svært gamle, og det må plantes nytt for å holde parken som park ved like.

Det er blitt brukt ord som «vanskjøtsel», «rasering» og «vandalisering» om tiltaket. Det er i våre øyne å ta altfor hardt i. Det har vi med selvsyn konstatert. Vi reagerer også på at den nye lekeparken i området blir karakterisert som en «visuell voldtekt».

Poenget er at Busterudparken endelig er blitt tatt i bruk igjen. I stedet for å skyve barnefamilier fra seg, bør alle legge bredsiden til for å trekke dem til et område som et svært godt egnet for rekreasjon for hele familien. Busterudparken bør brukes!

Det hviler en tydelig konservativ ånd over Halden-samfunnet. Hos enkelte framstår den nesten litt fundamentalistisk. En levende by trenger at god utvikling går hånd i hånd med det som er verdt å bevare.

Men først og fremst er vårt anliggende dette; Halden kommune har en informasjonsansvarlig. Han bør hviske noe i øret på mange.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.