Gå til sidens hovedinnhold

Halden Arbeiderblad - en fullstendig fraværende fjerde statsmakt

Artikkelen er over 3 år gammel
Innsendt

I disse dager er undertegnede innkalt, som medlem av Fylkestinget i Østfold, til Oslo av minister Jan Tore Sanner (Høyre) for å diskutere opprettelsen av region Viken. En region alle fylkene, Akershus, Østfold og Buskerud har stemt mot, men som Regjeringen ønsker å tvinge gjennom. Konsekvenser for Halden? Interesse for Halden Arbeiderblad? Åpenbart fraværende.

HA har, med redaktør og nyhetsredaktør, knapt nok viet saken en setning - og enda mindre en mening. Pussig med tanke på hvilke følger en slik monsterregion vil ha på Halden - og Haldens befolknings - mulighet til å påvirke egen hverdag. Hvordan i all verden skal vi kunne vinne kamper om linjer på VGS eller kunne påvirke at man prioriterer lokale veier fremfor veier i Hallingdal når Halden knapt vil få en eneste representant som kan tale vårt lokalsamfunns sak? Interesse for HA? Nei - i redaksjonen er det viktigere å mene noe om at enda en hamburgersjappe bytter eier.

Bekymringer knyttet til utfordringer rundt fremtidig representasjon og muligheter til å ivareta lokale interesser er fraværende i vår lokalavis - her skal det skrives enda en gladsak om en butikk som åpner, et helikopter som lander eller noen som banner i et eller annet fora.

Debatt om debatten har blitt HAs nye favorittgren - hva debatten handler om er mindre viktig å mene noe om - de som skal angripes er de som ordlegger seg på en måte som oraklene i redaksjonen misliker. Glem sak - vi må diskutere selve debatten. At man i tillegg blir veldig indignerte hvis noen våger å påpeke at man som lokalavis fullstendig ser ut til å ha mistet fokus gjør at det hele får et tragikomisk skjær over seg. For å si det enkelt - jeg bryr meg ikke så mye om hva avisen mener - men når de ikke engang evner å mene eller belyse - ja da blir det hele stusselig.  La oss skrive mer om blomsterbed. hamburgere eller motbakker - brød og sirkus!

Lokalavisen - som stadig oftere blir omtalt i programmet «Misjonen» på P4 på fredager - skriver mer om 7. divisjons fotball enn om store viktige politiske reformforsøk som vil påvirke lokalsamfunnet i uoverskuelig fremtid. Personlig er jeg ikke spesielt overrasket.

Halden vil trolig i løpet av kort tid bli tvangssammenslått med Akershus og Buskerud. Politikken som omhandler VGS, veier, utvikling ++ i Halden vil bli utformet fra Lysaker i Bærum av politikere fra Vikersund, Lillestrøm, Fredrikstad og, ikke minst, politikere fra Asker og Bærum vil ha flertall.  Hva tenker HA om dette?

Så kan sikkert HA mene at regionreform ikke har nyhetsinteresse i Halden - for meg er det en enkel sjekk på en slikt spørsmål - rekk opp hånden alle som tror at en slik region vil være til fordel for Halden!

Gleder meg til å følge lokalavisens dekning av regionreformen og dens konsekvenser for Haldens tjenestetilbud og befolkning.

Kommentarer til denne saken