– Det har ikke vært noen «kunstgress-parodi» i Tistedal

FYLKESMANNEN BESTEMTE: – Når så Fylkesmannen, Staten, opprettholder vedtaket om stenging, er vi folkevalgte i hvert fall sjakk matt, skriver Thor Edquist om kunstgressaken i Tistedal.

FYLKESMANNEN BESTEMTE: – Når så Fylkesmannen, Staten, opprettholder vedtaket om stenging, er vi folkevalgte i hvert fall sjakk matt, skriver Thor Edquist om kunstgressaken i Tistedal. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerSvar til Kjell-Tore Hansen om kunstgress.

Å sammenligne kunstgress-saken på Strupe med Tistedal stadion-saken, er i beste fall som å sammenligne epler og pærer, og det gir et helt feilaktig bilde av situasjonen. For det har nemlig ikke vært noen «kunstgress-parodi», som du kaller det , i Tistedal.

I Tistedal har det dessverre vært en mangeårig konflikt med stadionens naboer om støy og ikke om gress. Grunnen til konflikten ble lagt helt tilbake til da banen ble omgjort til kunstgress-bane, i 2009, tror jeg det var.

Når en kommunelege med sin autoritet stenger et anlegg på grunn av støy, er det lite, om ingenting vi politikere kan gjøre. Når så Fylkesmannen, Staten, opprettholder vedtaket, er vi folkevalgte i hvert fall sjakk matt.

Halden kommune har brukt mye energi og mange penger, ja, flere hundre tusen kroner, på å kartlegge støybelastningen og prosjektere en støyvoll slik at barn og ungdom kunne fortsette å spille fotball på banen.

Nå har saken heldigvis fått en løsning da Staten ved Fylkesmannen, har godkjent at støyvollen kan bygges, slik at aktiviteten i Tistedal kan fortsette.

På Strupe er det ikke snakk om nabokonflikter, men utslitt kunstgress. Fotballklubben Kvik skal selv ha samlet inn ca 800.000 kroner som egenkapital til nytt kunstgress, og mangler dermed noe for å komme helt i mål. Slik det ser ut nå, er kostnadene for støysaken i Tistedal et sjusifret beløp høyere enn det beløpet Kvik mangler for å kunne legge nytt kunstgress, slik at banen kan åpnes.

Til slutt vil jeg nevne at jeg synes det er flott at mange, inkludert deg, er interessert i idrett og brenner for at ungdom skal få holde på med fotball og annen idrett. Det gjør jeg også.

Derfor synes jeg vi skal glede oss sammen over at ikke enda et fotballanlegg blir stengt i Halden, og at vi som nå, kan snu oss rundt og handle når det er mulighet for det.

Det var det dessverre ikke anledning til når det gjaldt støykonflikten i Tistedal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags