Gå til sidens hovedinnhold

Hurra! Her finnes det klassiske talenter i Halden

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hurra! Det finnes klassiske talenter i Halden, og heldige er vi som er der de skinner!

Halden videregående skole har som mange i Halden faktisk kjenner til, et program som heter Musikk, dans og drama. Det oppsto som et resultat av reform 94, så i 22 år har vi som jobber her nytt gleden av å jobbe med, og hjelpe fram talenter – også klassiske.

I desember hvert skoleår gjennomfører elever og lærere på musikk en klassisk konsert i Immanuels kirke. Repertoaret er allsidig fra alle epoker, fra renessanse til samtidsmusikk. Alle musikkelever, også talentene, får vist sine ferdigheter på sitt hovedinstrument som sang, gitar, flygel, orgel, klassisk gitar, fiolin, elgitar, bass, trompet, fløyte m.m.

Teater- og konserterfaring starter allerede i oktober med en veldedighetskonsert/forestilling. Her utvikler teatertalenter sin form sammen med musikkelever. I vårhalvåret gjennomføres «Levende Risum», en uke med forestillinger, filmer og konserter på forskjellige arenaer i Halden. Minst en av konsertene er klassisk og har ofte vært holdt i Tistedal kirke. Utover dette gjennomføres huskonserter, samarbeidsprosjekt med Blåseensemblet og operasamarbeid med Opera Østfold.

Det ultimate mål for de av våre elever som satser på en kunstkarriere, er å komme inn på prestisjetunge høgskoler som Musikkhøgskolen, Teaterhøgskolen og andre kunstfaglige utdanninger. Skolene har meget høy standard og få kommer inn. I årenes løp har mange av våre elever kommet inn på forskjellige kunstskoler både i inn- og utland, og mange markerer seg etter endt utdanning. Vi har tidligere elever som opptrer på lokale, regionale og nasjonale scener. Halden videregående skole er stolt av å være en brikke i det å utvikle talenter i Halden.

Halden er kanskje mest kjent for sitt rockemiljø, og som også Halden Arbeiderblad har formidlet, er «Unge folk i Halden» i stor grad arrangert av nåværende eller tidligere elever fra Musikk, dans og drama. Dette er unge mennesker som velger å bli i Halden for kortere eller lengre tid, og beriker Haldens kulturliv både på og bak scenen.

Halden Arbeiderblad, og alle andre interesserte, er alltid velkommen til våre mange konserter og forestillinger for å oppleve og synliggjøre mangfoldet.

Som vi nå har forsøkt å fortelle, kjenner vi på Musikk, dans og drama på Halden videregående skole til mange talenter, også klassiske, så hvis noen ønsker tips om hvem som bør kontaktes i forbindelse med konserter eller prisutdelinger, er det bare å ringe!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.