Fortjener ikke kulturen bedre, Ulekleiv?

Av
DEL

LeserbrevI et leserinnlegg i Halden Arbeiderblad 14.oktober kritiserer nyhetsredaktør i HA Morten Ulekleiv Halden kulturråd for å skape splid mellom idretten og kulturen i byen etter å ha publisert et leserinnlegg om offentlige myndigheters forskjellsbehandling av idrett og kultur. På meg virker det enten som om Ulekleiv ikke har lest innleggene våre særlig godt, eller så forstår han ikke budskapet i innleggene (noe som kan skyldes at HA endret overskriften på innlegget, for å få flere klikk som han sa Kristian Bjørneby. Det opprinnelige er å lese på Kandusi.no). Det kan selvfølgelig være at innleggene er utydelige. Så for å klargjøre våre standpunkt tar vi det en gang til.

Halden kulturråd ønsker ikke at idretten skal få mindre penger. Halden kulturråd ønsker ikke å ta noe fra idretten. Halden kulturråd ønsker ikke at Halden kommune skal bruke mindre penger på idretten. Halden kulturråd er glad for at kunstgressbanen på Strupe fikk nytt dekke. Halden kulturråd ønsker at idretten skal få de midlene de trenger for å drive idrett for barn og voksne, fattig og rik. Halden kulturråd ønsker at idretten skal ha de idrettsarenaene de trenger for å drive idrett både i bredden og på toppnivå. Idretten er svært viktig for samfunnet vårt.

Hva er det så vi ønsker?

Jo, vi ønsker at kulturutøvelse skal bli sett på som like viktig som idrettsutøvelse. At det å spille fløyte i et korps skal være like viktig som å spille midtstopper på Kvik Halden G13. Vi ønsker at kulturutøvere, som idrettsutøvere, skal ha egnede arenaer og lokaler å utøve aktivitetene sine i. Vi ønsker at barn som vil spille i korps skal få lov til det uten å skade hørselen.

Det kan virke som om du mener noe annet. Det kan virke som om du mener det er rett og la barn få hørselskader av å spille i korps. Det kan virke som om du mener det er greit at vi har et av landets dårligste prioriterte kulturskoler. Hvilket er et lovpålagt tilbud, Ulekleiv. Det kan virke som om du mener det er greit at byens kor, korps, teaterlag, band, orkester, også videre har ingen steder å øve. Det kan virke som om du tenker at det er helt fint at kulturutøvere skal pantsette hus og hjem for å få råd til å benytte seg av Brygga kultursal. Det kan virke som om du mener kulturutøverne i byen ikke trenger eller fortjener mer tilskudd. Det kan virke som om du i din unødvendige iver etter å beskytte idretten glemmer at det finnes barn og voksne som er interessert i helt andre ting en idrett.

Spør du meg, så er det du som biter etter oss.

Og jo, Ulekleiv, det er offentlig forskjellsbehandling av idrett og kulturen. Noe du helt sikkert vet. Jeg kunne ha ramset opp en relativ lang liste her (du kan jo begynne med å søke på tilskudd på Kulturdepartementets hjemmeside), men i motsetning til deg anser jeg det som unødvendig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags