Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor er det så mye glassknusing i Halden?

Artikkelen er over 3 år gammel

«Det jeg ikke forstår meg på med ellers så hyggelige haldensere, er den brutale måten det gås fram på når det skal drikkes og festes!»

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er en mann på 60 år som har bodd i flere byer på circa på samme størrelse som Halden. Født og oppvokst i «fest og kultur byen» Lillehammer. I dag bor jeg like ved Kongens brygge i Halden og har gjort det en stund.

Det jeg ikke forstår meg på med ellers så hyggelige haldensere, er den brutale måten det gås fram på når det skal drikkes og festes! For jeg har aldri før sett så mye flaske- og glassknusing noe annet sted.

I fjor sommer tok jeg ved en anledning med meg feiebrett og kost på selve brygga like utenfor utestedene. Et halvliterglass hadde noen mistet eller brutalt kastet i brygga. Daglig går mange her tur med sine hunder og barn. Om sommeren kommer mange løpende barføtt. Politiet har jeg kun sett i forhold til den årlige Tons of Rock-festivalen på Festningen. Ellers er de mer eller mindre fraværende. Vi som bor i nærheten ser når de løper over til Kiwi fra rettslokalet, når de har pauser der. 3000 kr er boten folk kan få hvis de knuser glass på offentlige plasser gater etc.

I alle mine år i en av Norges mest besøkte «festgater» den berømte «gå (stå) gata» på Lillehammer kan jeg ikke huske knusing av glassflasker eller havlitersglass gatelangs. Og der tror jeg det er dobbelt så mange skjenkesteder som i Halden.

Innehaverne av skjenkestedene må også kjenne sin «besøkelsestid» vedrørende å passe på at folk ikke tar med seg glass innenifra og ut på brygga og gata. Også rydde opp på fortauene utenfor stedene sine, sommer som vinter! NB!!!

Det er leit å se slike bilder som jeg legger ved her. Dette på Johan Stangs plass i Halden. Så kan en håpe at både ordfører og politiet leser dette!

Bjørn Styve, Halden

Kommentarer til denne saken