Streikerett for klima 30. august!

Av
DEL

FRITT ORD22. mars streiket 40.000 norske elever for klimaet, i norgeshistoriens største ungdomsdemonstrasjon. Det var et sterkt signal om at unge er bekymra for sin egen framtid. Regjeringen svarte med å holde “klimatoppmøter” hvor de skrøt av engasjementet samtidig som de vedtok flere gigantiske oljefelter og stemte ned klimastreikernes krav da MDG foreslo dem på Stortinget.

Fredag 30. august er det derfor klart for ny streik. For elever uten stemmerett er fredelig streik en av få muligheter til å delta i demokratiet, og vi i Miljøpartiet De Grønne mener det er en selvfølge at unge skal ha rett til å streike. Derfor har vi foreslått i stortinget å gi streikerett til elever.

Dette skal det stemmes over på Stortinget i høst. Men det er ingen grunn til å vente på hva vår miljøfiendlige regjering i Oslo bestemmer seg for. Vi mener at Halden kommune kan gi barna streikerett 30 August, og vise at vi støtter deres engasjement.

Vi oppfordrer alle voksne til å støtte klimastreikerne gjennom Klimabrølet samme dag, og til å dele stemmen sin med barna i valget. Når regjeringen somler trenger vi ekstra mange grønne og modige politikere i alle kommuner og fylker. Husk at så sent som i våres sa ordføreren at vi ikke har en klimakrise i Halden fordi nå er fjorden ren!

Så langt er det planlagt streik 20 steder i Norge, i over 100 land i verden, og flere steder i Norge kommer til hele tiden. Kanskje er tomme klasserom 30. august det som trengs for å få oss voksne til å skjønne alvoret også i Halden kommune? Det eneste som er sikkert i dag er at det i Halden bare er Miljøpartiet De Grønne som ønsker å ta ungdommens krav og bekymringer på alvor.

Vi i Miljøpartiet De Grønne oppfordrer alle elever å delta i klimastreiken 30 august og alle voksne til å støtte klimabrølet. Videre ønsker vi at dere bruker stemmeretten og stemmer frem politikere som tar ungdommen, klima, miljø og natur på alvor.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags