Om TTIF: – Vår ære - og vår makt

LANGE TRADISJONERr: Tistedalens A-lag har lange tradisjoner. Dette bildet er tatt i 1929. Foto: TTIFs jubileumsbok

LANGE TRADISJONERr: Tistedalens A-lag har lange tradisjoner. Dette bildet er tatt i 1929. Foto: TTIFs jubileumsbok

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerFor en aldrende og mangeårig fotballspiller fra Dærn, er det særdeles trist å være vitne til at klubbens seniorer og sportslige flaggskip er i ferd med å «råtne på rot». Årelange tradisjoner og lokal stolthet risikerer å legges i grus. «Helvetes forgård» er i ferd med å miste sitt rykte som en fryktinngytende bastion.

Tirsdagens 2-10-tap for B-laget mot Fredrikshald - og måten det rakner på - er vel bare med på å forsterke inntrykket og alvoret i mannskapsmangel og sviktende treningsgrunnlag. Hvor er entusiasmen, ambisjonene og motivasjonen til å legge grunnlaget for å hevde seg i en spisset 4. divisjon? Hvor er iveren etter å overleve og klatre i 6. divisjon? Hvor er stoltheten, ansvarsfølelsen, samholdet og lysten til å blø for fellesskapet?

Ligger ansvaret hos den enkelte spiller, trener og støtteapparat eller på det organisatoriske plan? Eller er det en kombinasjon av alle elementer? Har man blitt for opptatt av vaffelsteking uten å se viktigheten av å etterfylle olje på motoren? Har klubbens påtatte iver etter styrket infrastruktur tatt vekk fokus på helhetlig sportslig utvikling og oppfølging? For hvem skal bruke anleggene om det sportslige forvitrer?

Det er ennå tid til å reise kjerringa og bevare grunnlaget for fremtidige generasjoner og lokal stolthet. Her symbolisert gjennom refrenget til artisten Pink’s «Try»:

Where there is desire, there is gonna be a flame

Where there is a flame, someone's bound to get burned

But just because it burns, doesn't mean you're gonna die

You gotta get up and try, and try, and try

Gotta get up and try, and try, and try

You gotta get up and try, and try, and try

PROFIL: Kjell Tore Hansen

Tistdæling


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags