– Ordførerens arroganse

OPPGITT: Kirsti Brække Myrli er oppgitt aver Thor Edquist og hans respons til en interpellasjon om skolekutt.

OPPGITT: Kirsti Brække Myrli er oppgitt aver Thor Edquist og hans respons til en interpellasjon om skolekutt.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerJeg reagerer på ordførerens oppførsel i forbindelse med Fridtjof Dahlen fra SVs interpellasjon, om situasjonen i skolene våre. Den ble satt opp på sakskartet på kommunestyremøtet i juni.

Men møtet ble langt og omfattende og saken ble utsatt til neste kommunestyremøte over ferien. Den 8. september var interpellasjonen satt opp på nytt, men igjen avslo ordføreren å behandle saken.

Aps Gruppeleder Arve Sigmundstad ba om ordet til forretningsorden, men ble avfeid av ordføreren med at «Det er ikke flere saker …», uten at møtet var avsluttet. Kommentarene som ordføreren har gitt i ettertid gjør meg litt oppgitt.

Først skriver han at interpellasjonen er satt på sakskartet takket være at ordføreren var «i godhjørnet i juni», da han nå definerer interpellasjonen heller som en forespørsel.

Videre skriver han at det egentlig er opp til de andre politikerne i kommunestyret, om interpellasjoner blir behandlet eller ikke. Dette utdyper han slik at politikerne må «fatte seg i korthet i andre saker», slik at det blir plass til interpellasjoner.

Det er vel ingen tvil om at ordførerens rolle er å lede møtet. Det hans plikt å disponere tiden slik at sakskartet blir gjennomført slik det er vedtatt. Interpellasjonen inneholder kritiske spørsmål fra SVs side, men ordføreren kan ikke vri seg unna ved å utsette saken.

Vårt forslag er derfor at han setter saken lenger opp på sakskartet neste gang. Nå har han jo også fått god tid til å tenke på hva han skal svare.

Vi etterlyser en smule ydmykhet fra ordføreren overfor oss andre folkevalgte. Det er til det beste for samarbeidsklimaet i kommunestyret om han følger spillereglene og sørger for en mindre arrogant møteledelse.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags