Glitrende helsevesen

FÅR SKRYT: I denne ytringen får det norske helsevesen skryt

FÅR SKRYT: I denne ytringen får det norske helsevesen skryt

Av
DEL

MeningerFra tid til annen leser man om forferdelige forhold i norsk helsevesen – ikke minst innen sykehussektoren. Og nå er det jo engang slik at skandaler, feil og negative hendelser får mest oppmerksomhet. Nå skjer det selvsagt feil, og tabber i helsevesenet – som det for øvrig gjør i alle etater og yrker.

For tiden streiker en del sykehusansatte først og fremst for å få sin rettferdige pensjon regnet fra første krone. Det fortjener de honnør og støtte for.

Selv har jeg de siste årene hatt behov for helsevesenet i fylket vårt ved flere ulike anledninger. Nå sist klarte en gammal skrott å pådra seg et komplisert brudd i ankel. Hentet av ambulanse, til sykehuset på Kalnes. Der fikk jeg fra første stund utmerket behandling, helt fra operasjon til pleie i etterkant. Etter utskrivning ble jeg ukentlig fulgt opp av en dyktig sykepleier ved sykehuset, som pleiet sår, forklarte hvordan jeg skulle forholde meg. Selv er jeg heldig som har en frisk hjemmeværende kone som sammen med hjelpeapparatet har gjort at jeg har kunne bo hjemme, selv om jeg i uker ikke kunne bevege meg.

Jeg må si jeg lar meg imponere over hvordan personalet ved i dette tilfellet sykehuset på Kalnes jobber «fletta av seg». Springer, jobber i ett. Det er jo ikke deres feil at byråkrater og politikere bemanner sykehusene for dårlig. Betaler ansatte for dårlig. Planlegger et hypermoderne sykehus i Østfold for lite, med korridorpasienter. Det er heller ikke deres feil at vårt nye sykehus ble plassert på Kalnes – et sted få hadde hørt om – langt fra jernbanen, på prærien utenfor Sarpsborg.

Også på det kommunale plan ble jeg fulgt glimrende opp. Etter en kjapp telefon til en hjelpsom dame på hjelpemiddelsentralen sto det klar krykker, rullestol og andre hjelpemidler til meg dagen før jeg kom hjem til vår leilighet. Kjapt etter hjemkomst kom en ergoterapaut på døra som skal hjelpe meg til å få normal førlighet i foten.

Mine møter med helsevesenet har i det store og hele vært udelt positive. Kanskje måten vi i sosialdemokratiske Norge skal glede oss over det fellesskapet vi har. Med sterke høyrekrefter som ivrer for privatisering, ulike former for prising og sentralisering er det ingen selvfølge at våre barn og barnebarn vil ha det slik i fremtiden. Det fellesskapet vi har hatt i mange tiår bygger på at vi alle bidrar over skatteseddel til alles beste – i motsetning til skatteletter for kongerikets rike krøsuser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags