– Høyre fører velgerne bak lyset!

Kai Andersen.

Kai Andersen.

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

MeningerHøyre har ved begge de siste kommunevalgene gått til valg på at de skal fjerne eiendomsskatten (boten). Det var antakelig også en av grunnene til at de vant. Hva har skjedd i saken? De har ikke engang klart å senke denne noe. Og nå vil de altså heve den. På denne bakgrunn vil jeg påstå partiet Høyre lyver for sine velgere.

Raymond Johansen i Oslo gikk til valg på at Ap ville innføre eiendomsskatt om de vant. Han var i hvert fall såpass ærlig at han sa fra om dette før valget. Det står det respekt av. Det samme kan man ikke si om Høyre i Halden i denne saken.

De fleste husker vel for noen år siden uttrykket «skatt på fordel av å bo i egen bolig». Det var så dumt at det bare var byråkrater og politikere som kunne finne på noe slikt, men så er det da også fjernet fra den politiske dagsorden.

I en artikkel i HA tirsdag 29. november sier leder i Høyre, Fredrik Holm, at «Forslag innebærer økt eiendomsskatt i en periode, og Holm sier at dette ikke er noe nytt».

Hallo! Er det noen som har hørt om en skatt eller avgift som politikerne har innført i en såkalt «periode» som er blitt opphevet? Hvor dumme tror politikerne at vi velgere er?

I samme artikkel sier også Evensen i Frp at dersom Høyre bestemmer seg for å øke eiendomsskatten, blir det brudd. Da går Frp ut av flertallssamarbeidet, sier han. – Blir ikke prisen høy å betale for Frp? – Det er enkelte ting man ikke kan svelge, og eiendomsskatten er en slik ting, understreker Evensen.

Den beslutningen står det respekt av.

La det også være helt klart at jeg ikke på noen måte er imot å betale skatter og avgifter som vi gjør i dag. Det må vi for å ha det flotte samfunnet vi har. Men la det også være helt klart at jeg er imot at folk skal få bot for å ha skaffet seg et sted å bo. Minner bare om at jeg spurte ordføreren på folkemøtet i Parken om han mente at eiendomsskatt (bot) var en dobbeltbeskatning, og dette svarte han JA på.

Les sakene om eiendomsskattbråket!

For framtida kommer jeg helt konsekvent til å kalle det for bot for å ha skaffet seg et sted å bo, og er det politikerne eller folk flest (de brysomme velgerne) som har sørget for å sette Halden i den økonomiske situasjon byen nå er i? Jeg bare spør?

Derfor kommer jeg ikke til å stemme på Høyre ved neste kommunestyrevalg. Men uansett. Man skal stemme og er du enig i at man skal få bot for å skaffe seg et sted å bo så stemmer du Høyre, er du uenig så finner du det et parti som er mot denne boten eller du stemmer blankt for å vise at du ikke har tiltro til noen partier. Men stemme det skal man.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags