Gå til sidens hovedinnhold

Ordføreren i Fredrikstad slår tilbake mot Haldens ordfører

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg registrerer at Haldens ordfører har synspunkt på Fredrikstad kommunes økonomistyring i et innlegg i HA.

I sin iver etter å parkere en politisk motstander gjør han to kardinalfeil ved at han både «ansvarliggjøre» en økonomimedarbeider i Fredrikstad kommune for kommunens økonomistyring, og han setter en motdebattant i sjakk matt fordi denne aldri kan uttale seg på vegne av Fredrikstad kommune.

Det burde en ordfører vite og holde seg for god til. Vil han mene noe om vår økonomi burde han utfordret undertegnede, men selv det er litt utradisjonelt for ordførerrollen å være.

I tillegg bør en ordfører holde seg til fakta når han uttaler seg. Årsprognose i Fredrikstad kommune er per nå balanse med risiko for merforbruk.  Det er riktig at vi har negativ prognose på to store tjenesteområder, men med godt håp om å komme ut av året med et bedre resultat. Jeg kan opplyse om at vi i 2013 hadde en negativ prognose på nær inn på 90 millioner kroner på et tjenesteområde, men likevel klarte å komme ut av det året med et helt greit plussresultat.

Det mest relevante sammenligningsgrunnlaget når man vil sammenligne økonomi er regnskapsresultater over tid.

Tallene viser at Fredrikstad kommune siden i 2011 har hatt positive regnskapsresultater hvert år. Det samme kan ikke Halden kommune og Edquist vise til, men det har vært en positiv utvikling som gjør at Halden nå har bedre kontroll enn tidligere. Halden er fortsatt i ROBEK-registeret. Fredrikstad kommune har ikke vært registrert der siden 2007.

Det er riktig at Fredrikstad kommune har gjort en analyse for å vurdere hvordan vi kan frigjøre mer midler for framtiden. Det gjør vi for å ruste oss for kommende investeringer i skoler, eldreomsorg og idrett. For Fredrikstad kommune er ikke det en ny måte å jobbe på. Vi har jobbet kontinuerlig med driftsforbedring og effektivitet i mange år. Vi har også gjort tilsvarende økonomianalyser ved flere anledninger.

Jeg synes det hadde vært en god ide om Edquist var ryddigere i omtale av våre medarbeidere og våre resultater for framtiden.

Les også

– Bangsmoen kritiserer hardt, men hvordan går det i kommunen han jobber som økonom for?

 

Kommentarer til denne saken