Ikke godt nok, herr samferdselsminister!

Samferdseslminister Kjetil Solvik-Olsen får kritikk fra Halden Arbeiderparti. Foto: Gunnar Paulsen

Samferdseslminister Kjetil Solvik-Olsen får kritikk fra Halden Arbeiderparti. Foto: Gunnar Paulsen Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

FRITT ORDSamferdselsminister Ketil-Solvik Olsen har ikke vært noen bra minister for Halden. Først utsatte han utbyggingen av InterCity til Halden med fire år.

Bare måneder etter at flertallet på Stortinget aksepterte utsettelsen til Halden, etter råd fra Solvik-Olsen – så kommer den samme statsråden tilbake Stortinget og forteller at utsettelsen vil bli enda lenger. Så langt har ikke Solvik-Olsen kunnet si noe om hvor lang den nye utsettelsen blir, men det er snakk om flere år. For Halden betyr det at utbyggingen av InterCity skyves enda lenger ut i tåka.

For Halden betyr det også at utviklingen av sentrum settes på vent, og skyves enda lenger ut i tåka. For i store deler av Halden sentrum har Solvik-Olsen sine folk stoppet all utbygging og utvikling, i tilfelle de en eller annen gang i fremtiden skal få bruk for arealer til jernbanen.

Den usikkerheten som nå er skap rundt jernbanen, og ikke minst den usikkerheten som er skap for NÅR vi kan få avklaringer – den kan ikke haldensamfunnet akseptere. Her må Solvik-Olsen ta ansvar, og bidra til å avklare.

For slik det er nå, har i praksis Solvik-Olsen akseptert at Jernbanedirektoratet sendter InterCity tilbake til Bane Nor, med blankofullmakt til selv å sette sluttdatoer. Når de sluttdatoene kommer, er det ingen som vet.

Om ikke samferdselsminister Solvik-Olsen evner å ta det politiske ansvaret og rydde opp, så må Stortinget ta ansvar for han. Jeg forutsetter at det er en tverrpolitisk enighet i Halden om at dette må ryddes opp i, og jeg forventer at ordføreren tar de nødvendige initiativ – slik at de kan gis et kraftfullt tverrpolitisk signal fra Halden.

Slik saken ligger nå, er det rett og slett ikke godt nok.

Artikkeltags