– Redaktøren misforstår rollene

MISFORSTÅR: Kjøge misforstår , mener ordfører Thor Edquist.

MISFORSTÅR: Kjøge misforstår , mener ordfører Thor Edquist. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerReplikk til lederartikkel:

Onsdag 16.3 viser HAs redaktør Kjøge, gjennom sin lederartikkel om rådmann Vevelstads råd i saken om Idd skole, at han har misforstått totalt hva en rådmanns oppgave faktisk er.

En rådmann skal gi administrasjonens faglige råd, uansett hva det politiske flertallet mener.

Om Roar Vevelstad ville følge sin forgjenger og fremme sine faglige råd uansett politikkens ønsker, var faktisk et av de viktigere spørsmålene under ansettelsesintervjuet av ny rådmann.

For vi ville igjen sikre oss en rådmann med integritet og ryggrad. En rådmann som bare føyer de folkevalgtes ønsker, uten å komme med sitt fagpersonales faglige syn, er ingen uhildet rådmann, men en marionett.

Jeg er derfor både glad for, og stolt av, at vi har en rådmann med ryggrad i Halden, en som står for og fremmer sin administrasjons faglige råd uansett.

At vi folkevalgte bestemmer til slutt er en helt annen sak. Det er nemlig ikke alltid de folkevalgtes ønsker overensstemmer med faglige råd. Og slik skal systemet virke.

Rådmann Vevelstad viser nå i praksis at det er et skarpt skille mellom politikk og administrasjon i Halden, og ikke samrøre. Akkurat slik det skal være.

Det undrer meg stort at HAs redaktør vil ha en rådmann som han mener først bør snakke med de folkevalgte, (på kammerset ?), før han kommer med sine faglige råd.

Jeg håper at han er noenlunde alene om det ønsket i Halden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags