Jeg er ei jente som går i 8.trinn. Da jeg gikk på barneskolen la jeg merke til at temaet om seksualitet ikke ble undervist i, selv om det sto i KRLE-lærebøkene. Det er et så viktig tema som barn og ungdom må snakke om for å bli trygge på seg selv.

Jeg har vært veldig usikker på dette her. Er jeg lesbisk? Er jeg hetero? Hvordan kan jeg vite dette? Jeg har opplevd mørke tider selv. Og jeg vet at det er mange som har det verre enn meg.

Jeg blir rett og slett sinna av å tenke på at lærere hopper over det temaet. Jeg husker når jeg var mindre, så var det «kult» å ha kjæreste selv om jeg ikke visste hva det betydde.

På sett og vis var det kun et alternativ vi hadde i miljøet, og det var å ha en kjæreste med motsatt kjønn. På barneskolen fryktet en av mine venner at lærerne kom til å hoppe over kapittelet om homofili, så hun leste det fem ganger eller noe sånt. Hun fikk rett i sine bekymringer, for dette kapittelet ble nettopp hoppet over.

Når jeg snakker med andre ungdommer som har gått på andre skoler, forteller de om lignende erfaringer. Det å unngå undervisningstema som handler om så personlige tema som legning, tror jeg kan gjøre ungdommer enda mer usikre.

Jeg vil at det også snakkes åpent om dette tema som kan hjelpe ungdommer til å finne ut av hvem de er og hvordan de vil leve.

Det spiller ingen rolle hvem du liker, om det er jente eller gutt.

Du kan ikke kontrollere kjærlighet, sånn er det bare.