Er dette ordfører Edquists demokrati?

ENGASJERER SEG FORTSATT: Hillgund Klavestad.

ENGASJERER SEG FORTSATT: Hillgund Klavestad. Foto:

Av
DEL

MeningerJa, det kunne man fristes til å tro at han mener, når man ser hans svar til Lars P. Due i HA onsdag 29.august d.å.

Det gjelder sammenslåingen av fylkene som skal bli til den nye regionen Viken, og det til tross for at folket er imot!

Når det gjelder Østfold så bedyrer han at han hører til det politiske landskap som respekterer politiske vedtak (altså til tross for folks massive motstand).

Videre sier han: Det er den respekten for vårt styringssystem som har bygget landet vårt opp til å bli verdens beste land å bo i helt siden 1814!

Du store verden! Unnskyld min uærbødighet, men jeg kan ikke huske at Høyre hadde det minste med vårt nåværende demokrati å gjøre ut i fra vår historie!

Enhver arbeider måtte stå «med lua i hånden» og ta imot det han fikk, og det var for de fleste en luselønn og et hardt slit.

Selv er jeg født på begynnelsen av 30- tallet, og jeg husker at min far som var snekker slet med både lange dager og dårlig betalt. Med en familie som telte 8 personer var det ikke enkelt. Den gang som nå var det Høyre som satt med den politiske makta, men demokratiet er det nok noen helt andre som har kjempet frem.

Nemlig uredde kvinner og menn som våget å «tale Roma midt imot».

La meg ta med siste del av Enquists innlegg hvor han sier: Hvis den nye styringsformen som bla. Lars P. Due forfektet blir trenden fremover, vil det rokke ved hele vårt styringssystem og vår parlamentariske plattform, og landets stabilitet» (sitat slutt).

Ordfører Edquist synes altså det er helt riktig av regjeringen og blåse en lang marsj i folkets mening, og det beviser Høyres holdning til demokratiet i Norge. Dette levde de også etter på 30– tallet, og fremdeles gagner det ikke oss vanlige mennesker.

Men etter de siste nyhetene å dømme kan denne saken løses uten både min og ordførerens hjelp!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags