Gå til sidens hovedinnhold

Engler finnes! Også på jorda

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Har lyst å dele noen tanker og gode opplevelser i en tung stund:

Utgangspunktet for denne historien er at Gud finnes, og at han har skapt alle mennesker.

Min familie har gjennom en tid opplevd at mamma, kone og bestemor ble alvorlig syk. Det ble gjort det som kunne gjøres for henne, men livet sto tilslutt ikke til å redde.

I løpet av disse månedene har vi som pårørende opplevd helsevesenet på nært hold. Vi har mange runder, dager og netter vært vitner til hvordan «hverdagene» forløper seg både på kreftavdelingen på Kalnes, Helsehuset i Halden og hjemmesykepleien.

 Vi har vært i alle faser av livet gjennom et kort halvår og stått i utfordringene sammen med mamma og helsevesenet hele veien frem.

Og hva oppdager og opplever vi i løpet av denne tiden?

Vi opplever mennesker som tar hele mennesket på rammeste alvor, både den syke og oss pårørende som er aktivt med i sykdomsforløpet. Det skal nevnes at vi som pårørende har et realistisk forhold til livet, og dermed også døden. At vi alle mennesker er forskjellige, og dermed ulikt utrustet, er et faktum.

De vi her har lyst å løfte frem, er dem som har fått «gaven» omsorg, og som dermed har funnet sin plass i helsevesenet.

Mennesker i hvite og lyseblå uniformer, som daglig står i situasjoner hvor andre er avhengige av deres kompetanse og gudegitte gaver, vil vi betegne som engler på jord.

Og så kan noen tenke hvorfor det?

Jo, fordi det er ikke alle mennesker gitt å kunne stå i slikt arbeid dag ut og dag inn. Dette er mennesker som lever ut den gaven som er nedlagt i dem.

De klarte å forklare og gi ro og trøst slik at mamma følte seg trygg og ivaretatt. Og ikke nok med det, men de var der også for oss som sto nær.

Vi ønsker med denne historien å gi ære til de menneskene som hver dag lever ut og står i den tjenesten de er satt til å gjøre. Dette er ENGLER PÅ JORD.

Vi sitter igjen med sorgen og savnet etter en kjær mor, kone og bestemor, men kan allikevel oppsummere med takknemlighet.

Vi lyser fred over mammas minne og ære og takk til de englene vi møtte i helsevesenet. 

Ærbødigst takk fra familien Breda.

Kommentarer til denne saken