Gå til sidens hovedinnhold

Allsang-styret: – Blander epler og poteter

Artikkelen er over 4 år gammel

Styret i Allsang på Grensen AS svarer på kritikken fra Tons of Rock-sjef Svein Bjørge.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Svein Bjørge, arrangør av Tons of Rock og leder for samfunnsutvikling og kultur i Halden, Joakim Karlsen kritiserer Halden kommune for forskjellsbehandling av arrangører. Dette skjer gjennom intervjuer i Halden Arbeiderblad.

Vi som arbeider med Allsang på Grensen opplever Tons of Rock som et fantastisk arrangement i festningen og Halden. Det synes vi er flott, og er glad for at arrangementet setter Halden på kartet hver sommer.

Svein Bjørges kritikk og HA journalist Thomas Lillebys framstilling av saken, blir imidlertid det samme som å blande epler og poteter. Sammenligningen blir feil og artikkelen fortjener noen fakta som ikke er kommet fram:

Tons of Rock er et konsertarrangement med nasjonale og internasjonale artister som går over en weekend hvert år. Et populært arrangement for rockere, og som favner et stort publikum i Halden.

Allsang på Grensen er for TV 2 det viktigste underholdningsprogram på sommeren. Det favner ca. 35 % av norske TV seere hver uke i syv uker gjennom sommeren. Det er et alkoholfritt familieprogram med kjente og kjære nasjonale og internasjonale artister. I tillegg vises programmet i Sverige med stor suksess og sammenlignes med Allsang på Grøna Lund i Stockholm.

Les også

Så mange millioner har kommunen brukt på Allsang på Grensen

Inntektsgrunnlaget er forskjellig. Dagpass for Tons of Rock koster 860 kroner mens Allsangbilletten koster 200 kroner for voksne og 120 kroner for barn. Ved arrangementet selger Allsang pølser og brus mens Tons of Rock selger i tillegg øl og vin i store mengder.

Hovedformålet til eierne av Tons of Rock, er å skape et attraktivt rockearrangement for hele Skandinavia med Fredriksten Festning som base hvert år. Eventuelt overskudd går til Svein Bjørge og hans medspillere.

Les også

– Ble sjokkert da vi leste tallene

Hovedformålet med selskapet Allsang på Grensen er å markedsføre Halden og festningen. 30.000 i festningen og Norges mest sette TV program hver sommer gjennom 10 år har satt sine spor. Allsang setter Halden og festningen på kartet med mange hundretusen TV seere hver uke gjennom sommeren. Halden er blitt Allsangbyen i Norge. Eventuelt overskudd går tilbake til kultur og idrett i Halden.

Halden kommune og mange næringslivsbedrifter har gjennom 10 år bidratt til at TV arrangementet fortsatt er i Halden. Dette til tross for at mange andre steder i Norge har gjort iherdige forsøk på å overta Haldens rolle som arrangør av TV programmet.

Joakim Karlsen sier i intervjuet at Allsammen har blitt sagt opp, og de nye frivillige fra idrettslag og kultur har fått redusert sitt timehonorar fra 100 til 80 kroner. Dette er feil. Allsammen har selv sagt opp avtalen og timehonoraret er 110 kroner. Det er det samme som i fjor.

Allsang på Grensen er til for hele familien. Et trygt og godt arrangement til en fornuftig pris som er overkommelig for de fleste. Et alkoholfritt arrangement som gir mye glede både i festningen, byen og ikke minst som det meste sette TV programmet i Norge gjennom syv sommerkvelder hvert år.

Det koster oss 3 millioner i året, og det gir store synergieffekter for Halden og Østfold.

Det er verdt hver krone.

Les også

I fjor tapte de nesten ikke penger

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.