– Ja, bevare oss vel

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

YtringI sin lederartikkel fredag 4. mai om eventuell riving av Os skole og brannstasjonen,  med tittelen «Bevare oss vel», går HA:s redaktør kraftig ut mot de historieinteresserte og dyktige lederne i Fortidsminneforeningene i henholdsvis Halden og Østfold, Sverre Stang og Jens Bakke, samt flere andre skriveføre personligheter i deres rekker, som i følge redaktøren heller ikke akkurat er skåret for tungebåndet.

Videre karakteriserer redaktøren Bakke, Stang og andre som hylende ildsjeler, og han hevder han har inntrykk av at disse miljøvernerne bringer et fundamentalistisk syn til torgs. Hele lederartikkelen har en flåsete og nedsettende tone når man karakteriserer meningsmotstandere som hylende og fundamentalistiske.

Et godt og saklig debattklima kan kun oppnås dersom man bidrar med fakta, diskuterer de saksmessige forholdene og argumenterer for eller imot selve saken. Det å gå løs på enkeltpersoner med nedsettende karakteristikker fremmer ikke saken og nivået i debattene, og det tjener ikke redaktøren til ære; han bør skjerpe seg.

Jeg hadde faktisk trodd at Kjøge som redaktør var klar over dette. Men det virker ikke slik.

Redaktøren oppfordrer andre skriveføre til å bringe til torgs hvordan de mener at Halden kan utvikles. Det er nok mange som ikke våger dette av frykt for redaktørens flåsete bemerkninger om noen av dem som figurerer og skriver i avisen, og som har et annet syn enn han selv. Etter at Kjøge overtok etter den forrige redaktøren, utviklet det seg etter mitt syn en redaksjonell tone som jeg – og mange med meg- ikke synes er positiv.

Jeg synes det ville være mer interessant om HA skrev en artikkelserie om hvordan man mener byen kan utvikles samtidig so man bevarer det som er bevaringsverdig. Så kunne publikum komme med innspill.

Artikkeltags