– Ikke fjern hanen Orloff!

BLIR RETTSAK: Hanekampen til ekteparet Bärnholt havner i retten. Inger-Johanne Bugedalen argumenterer i dette leserinnlegget for at Orloff bør få fortsette å gale på Sollihøyda.

BLIR RETTSAK: Hanekampen til ekteparet Bärnholt havner i retten. Inger-Johanne Bugedalen argumenterer i dette leserinnlegget for at Orloff bør få fortsette å gale på Sollihøyda. Foto:

Av

Inger-Johanne Bugedalen har latt seg engasjere i striden rundt hanegaling på Sollihøyda i Halden.

DEL

MeningerLeste med interesse om hanekampen på Sollihøyda i Halden Arbeiderblad.

For det første: Når en sak blir meldt til kommuneoverlegen angående støy og høye lyder, skal kommuneoverlegen uten opphold måle støynivået i det aktuelle området.

Man kan ikke uten videre si at hanegal er en helseplage uten å ha dokumentasjon for at det virkelig er for høye lyder, og utgjør en helseplage.

Ifølge HA er det ikke foretatt lydprøver av galingen.

Personlig mener jeg at det må da være til glede og morsomt for barna i nabolaget å høre en hane som galer, noen ganger om morgenen og noen ganger på ettermiddagen.

Det kan da vel ikke være en helseplage? Nei, tvert imot!

For det andre: Er det riktig bruk av tid og ressurser fra Helse- og omsorgsdepartementet og Regjeringsadvokaten, som representerer staten, på en liten sak som denne?

En parodi, mener jeg.

For å sette denne saken i perspektiv: Vi hører og ser daglig nyheter om terror og kriger i Midtøsten, Syria og mange andre land. Om bombing av byer som blir lagt i brus. Folk som lever i frykt og flykter for livet sitt. Et helvete på jord.

Hvor høyt er lydnivået da?

Da kan man snakke om helseplager.

I Haldens byvåpen står det: Gud med oss.

Jeg vil si: Gud hjelpe oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags