Fortetning og nytt/stort/moderne er visst de mest populære ord i Halden for tiden

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Leserinnlegget til Gullborg Heie tar opp flere problemstillinger i Halden i dag. Blant annet om sengetøyskift hver fjerde uke og parkeringsplasser i sentrum.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Folk som kommer til Halden er veldig begeistret for nettopp det byen er i dag, mye grønt (trær/plener), mange gamle/flotte bygninger, fine villaer med store hager, mange småhus med blokker innimellom, og ikke minst det flotte synet av festningen. Nettopp mangfoldet.

Det er også det jeg  og mange med meg er glad i, og kan skryte av.

Blokker og moderne bygninger er det over alt, men få byer har så stor variasjon, og så mye en burde ta vare på, ikke bare tenke nytt og stort.

Blir det bygget høye hus som dekker utsikten til festningen, da har en ødelagt det byen er mest kjent for. Det blir ikke det samme å guide folk der oppe og fortelle om Karl XII om vi mister utsikten til Fredriksten festning. Spesielt når en kommer mot byen ved Rød Herregård er jo synet nok til å trekke folk dit opp.

Mange av forretningene på nordsiden hadde kandskje greid seg om de hadde fått noen gratisparkeringer i nærheten. Jeg har en følelse av at noen politikere ikke vil ha de der, for da kan de jo bruke bygningene til boliger i stedet.

Det er greit at det skal være leiligheter i sentrum, men blir hele nordsiden uten butikker og parkeringsplasser, så blir det en forstad til det  som skulle vært en by. Det er jo foreslått å bygge på nesten alle parkeringsplassene på nordsiden. At det kan blir attraktivt å bo der da forstår ikke jeg.

Jeg vil kanskje ikke kalle Os skole pen, men den er veldig flott. Håper den får stå.

Det å samle 10 klassetrinn på en skole er det ingen som har ment er bra hittil, hvorfor må da Halden være den som skal prøve ut en slik ting når det kan unngås?

En annen ting jeg lurer på er hvor alle skal parkere når det bygges så stort og flott. Når hallen på Os står ferdig og alle kommer i hver sin bil, da er vel ikke parkeringshuset stort nok, andre skal vel også bruke det. Selv El-biler trenger plass!

Enn så lenge er det parkeringsplasser til de som skal i begravelse på Os, men når alle andre plasser blir borte så blir vel det også et problem.

Jeg forstår heller ikke at vi som innbyggere kan få noen glede av at vi er ute av Robek-lista når det ikke skal brukes noe mer penger på oss enn nå. Det blir visst heller mindre. De som trenger hjemmehjelp får stadig mindre hjelp, nå skal de jo kanskje ligge i møkkete sengetøy som lukter svette i 4 uker. Gamle/syke tåler jo det! De fortjener visst ikke mer ser det ut som politikerne mener.

Kommunen tjener mye på slike ting, først blir det billigere med færre timer, så er det mange som ikke orker mer og betaler private i stedet.

Ved siden av alt det får Halden mer gjeld enn den noen gang har hatt. Stadig mer for hvert år! Fordelene ved det som skjer er for meg en gåte!!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken