Få tilbake bylivet i Halden!

Mitt navn er Jacob. Jeg er bosatt i Halden og er økonomiansvarlig i Fredrikstad Fremskrittspartiets Ungdom.

Mitt navn er Jacob. Jeg er bosatt i Halden og er økonomiansvarlig i Fredrikstad Fremskrittspartiets Ungdom. Foto:

Av
DEL

LeserbrevFjern alkoholavgiftene, avskaff Vinmonopolet og åpne for fritt salg i alle butikker og restauranter. Riktig nok kan ikke et slikt vedtak bestemmes på lokalt nivå, men stedet som kanskje vil merke aller mest på ringvirkningene er hjembyen min Halden.

Halden har lenge slitt med en folketom gågate og et ganske så stille torg. Butikker stenges ned, modige oppstartere som vil prøve å snu trenden dør raskt ut grunnet en ekstrem mangel på kunder og for ungdommer som meg er det håpløst i det hele tatt å legge inn en CV noe sted.

Man har gitt skylda på svenskehandelen. Man har gitt skylda på Tistasenteret. Man har gitt skylda på netthandelen. Faktumet er at de som faktisk har skylda er skatteglade politikere som vil regulere og kvele næringslivet med symbolpolitikk. Det er dem som skal stilles til ansvar!

Det er politikerne på stortinget som er ansvarlige for at omtrent 16 milliarder kroner hvert år pumpes ut av norsk økonomi på grunn av svenskehandel. Det er de som ar ansvarlige for at vi har gått glipp av 12 000 arbeidsplasser. Ja, tenk hvor mye det hadde gjort for Halden om bare en liten brøkdel av denne verdiskapingen hadde havnet her. Vi kunne faktisk ha hatt et livlig byliv!

Tiden har virkelig kommet for at politikere begynner å vise folket tillit i stedet for å leke barnepass. Hva du putter i din egen kropp, og hvorfor, er fullstendig irrelevant for alle andre enn deg selv. Du skal få måtte gå i byen og kose deg med et glass øl, uten at den ølen skal måtte flå lommeboka di, og uten at den byen skal ligge i Sverige og koste norske arbeidsplasser.

Kampen for lavere skatter og avgifter handler om mye mer enn at du skal beholde mer av dine egne penger. Det handler om verdiskaping. Det handler om frihet. Og det handler om å svekke organisert kriminalitet. Bruk dette valget – ikke på politikere som vil drepe arbeidsplasser, men på politikere som vil frasi seg makten sin og gi den til deg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags