Gå til sidens hovedinnhold

Hvilken tid står du fast i?

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvilken tid er det vi lever i, spør du. Hvilken tid står du fast i, spør jeg. 

Nei, det er ikke en katastrofe om musikk og drama flyttes til Porsnes. Delte meninger finnes, men en katastrofe er det absolutt ikke. Personlig mener jeg at dersom programfaget blir flyttet til Porsnes, vil dette føre til et større antall søkere og en betydelig større interesse for faget. Det er ikke en katastrofe, det er supert! 

Akkurat som at en student vil ha forskjellige muligheter etter å ha gått tre år på studiespesialisering, vil en student også gå ut med et hav av muligheter etter tre år på musikk og drama. Aldri har jeg noensinne blitt oppfordret til å søke meg inn i en bransje med spisse albuer og kampen om nålen i høystakken, akkurat som at en elev ved ST ikke blir oppfordret til å utdanne seg til tannlege. Derimot har jeg blitt fortalt at jeg er dyktig i programfagene, og at jeg kan nå langt hvis jeg virkelig står på. At jeg er dyktig i de fagene som jeg visste at ville sette en liten prikk over i-en i skolehverdagen. 

Det har seg nemlig slik, Thorem, at ikke bare skårer musikk og drama best på mobbefritt, man får også generell studiekompetanse etter å ha bestått alle fag etter tre år på denne lærerike linjen.

Du sier «som foreldre til våre barn i dag, har vi tendens til å lukke både øyne og ører for våre barns yrkesmessige fremtid». Ved indirekte å påstå at man vil ende med å måtte søke støtte fra NAV ved å gå musikk og drama, fornærmer du en rekke mennesker. Du fornærmer ikke bare de menneskene som faktisk sliter med økonomi - du fornærmer mennesker i militæret, sykepleiere, lærere, pedagoger, politibetjenter, etablerte musikere og skuespillere m.m.

Ikke alle som går drama, vil på TV, ikke alle som har gitartimer etter mattetimen, vil bli Dumdum boys, og ikke alle på studiespesialisering vil bli leger.
 

Hilsen en som går drama, og som vil bli jordmor! 

Kommentarer til denne saken