"Solvoll ønsker å distansere seg fra sine tidligere uttalelser"

Av
DEL

MENINGJeg registrerer at politiadvokat Kåre Solvoll har kommentert Haalandsaken i pressen.

Jeg ønsker ikke å nøre opp under videre mediaomtale, men finner det korrekt når temaet bringes på banen, å kommentere utspillet. Særlig når det lett kan oppfattes som om Solvoll nå ønsker å distansere seg fra sine tidligere uttalelser.

1. Det er korrekt at politiadvokat Solvoll ikke er klager i den aktuelle sak men kun en del av referansegrunnlaget.

2.Bakgrunnen for henvendelsen til Solvoll var at det hadde kommet signaler om at politijurister hadde hatt bekymringsfulle opplevelser i Hallands rettssal.

3.De signalene foranlediget en telefonsamtale med Solvoll hvor det ble samtalt om klagegrunnlaget og disse signalene. Han fikk tilbud om å lese klagen men avslo.

4.Det ble enighet om at undertegnede skulle sende den formulering som ville bli brukt i klage til Solvoll for å innhente hans aksept.

5. Dette resulterte i følgende smsveksling gjengitt i kopi med stavefeil:

Den 28.9 kl 0714 skrev jeg til påtaleleder:

«Hei! Formuleringen jeg bruker er følgende: "I telefonsamtale med leder for påtalenheten i øst politidistrikt, bekrefter politiadvokat Kåre Solvoll at han fra noen av politijuristene har fått signaler, som beskrevet i denne klagen. Han har samtykket til at jeg kan bruke dette i referansene til denne klage" Håper dette er OK! For øvrig har følgende avgitt skriftlige referanser; Otterstad Ihlebæk Skaaraas Advfulm Bergh Adv Karlsen.

Senere sammen dag skriver Solvoll i sms til meg:

«Hei. Den er grei. Mvh Kåre S»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags