– Vi håper alle fornuftige mennesker klarer å se gjennom usannhetene til Listhaug

KRITISKE: Her sees fv. Alfred Haavelsrud (fra venmstre), Sylvi Listhaug, Morten Gundersen og Torstein Fjøren.

KRITISKE: Her sees fv. Alfred Haavelsrud (fra venmstre), Sylvi Listhaug, Morten Gundersen og Torstein Fjøren. Foto:

Av
DEL

MENINGEROnsdag 5. september 2018 kl. 18 holdt Sylvi Listhaug et foredrag om innvandring på Folkets Hus i Halden.

Hele opplegget føltes som et kultmøte, med tanke på hvordan tilhørerne hennes forguder denne kvinnen. Hun får ros for å «kalle en spade for en spade», men er det egentlig noe hold i det hun sier? Eller er det bare tomme påstander? Det er kanskje ikke overraskende at vi mener det siste.

For eksempel påstår hun at flere innvandrere gir større økonomiske problemer (da uten å vise til noen kilde, men det kan være mye å forvente i en slik situasjon). Det er litt respektløst ovenfor alle de arbeiderne med innvandrerbakgrunn i Norge som jobber hardt og bidrar til økonomien. Det være seg bygningsarbeidere, renovatører, vaskepersonell, helsepersonell etc. Hun bruker også veldig mye tid på å snakke om hvordan islam er uforenlig med norske verdier.

Derfor hadde det vært interessant å vite om hun refererer til alle innvandrere når hun kommer med slike påstander, eller bare de ikke-vestlige, ettersom de fleste innvandrerne i Norge kommer fra Europa (tall fra SSB).

Videre kan det virke som hun prøver å forsterke den litt ubehagelige tanken om at ikke alle kulturer er like mye verdt, noe hun faktisk mener ifølge en artikkel fra Harstad Tidende fra 7. juni i år.

Hun snakker om hvor fælt det er med tvangsekteskap og unge innvandrerkvinner som ikke får bestemme over eget liv og kropp. Hun snakker også om at muslimske kvinners bruk av hijab og nikab er tvunget på dem av mennene i kulturen.

Men det er litt rart at Sylvi skal leke kvinnerettsforkjemper, med tanke på hennes tidligere uttalelser om kvinnesaken, samt hennes litt kleine vits: «Me Too ble litt too much». Denne typen dobbeltkommunikasjon går igjen i mye av Listhaugs retorikk.

Som vi har vist i denne teksten er ikke Listhaug like klar i talen som mange skal ha det til. Klart hun sier mye som ikke er politisk korrekt, men det betyr ikke at innholdet er godt, logisk eller sammenhengende.

Vi håper alle fornuftige mennesker der ute klarer å se gjennom usannhetene til Listhaug og hennes meningsfeller og heller fokuserer på å faktisk løse problemene i Norge og verden i dag, i stedet for å gi innvandrere og islam skylden for alt mulig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags