Hvem skal avgjøre Haldens retning framover?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MENINGOm to år er det nytt valg til kommunestyret.  Halden kommune står i en økonomisk vanskelig situasjon, men driften er i balanse – endog med overskudd. På den annen side er gjeldsgraden høy – og den skal øke fremover. Etter gjeldende avtale, er vi ute av Robek våren 2023.  Spørsmålet nå er strengt tatt – hvor mye tidligere klarer og ønsker vi gå ut av registeret? 

Kommunestyret består av 39 personer. Noen av oss som sitter i kommunestyret er synlige i det offentlige rom, andre ikke.  Våre stemmer teller likt i gruppemøter og kommunestyresalen. Synlighet i media er neppe en viktig del av det å sitte i kommunestyret – kommunikasjon med egne partikollegaer, samarbeidspartier og politiske motstandere – det er det som får varig betydning.  Hvordan få til løsninger, som gir best mulig resultat for byen vår.  Av de 39 som sitter i kommunestyret, er det 39 som ønsker byens beste. Vi er kanskje ikke de best egnede, vi er kanskje ikke de som har de beste løsningene, vi er kanskje ikke de som bringer Halden-politikken fremover på best måte – men det er vi som har dette ansvaret, og vi prøver. Alle sammen, ut fra våre forutsetninger og oppfatninger.

Min oppfordring til hver og en av mine «sambygdinger» er: 1. Meld deg inn i det partiet du støtter. 2. Meld din interesse for å stille til valg til kommunestyret 2019. 

Dersom du tenker at Høyre er ditt parti, og du vurderer at det kanskje kunne være interessant å sitte i kommunestyret – selv om du skulle samtidig tenke at du i hvert fall ikke skal opp på talestolen, ta gjerne kontakt med partileder Elin Lexander, gruppeleder i kommunestyret Fredrik Holm – eller noen av oss andre som sitter i kommunestyret for Høyre.  Dersom et annet parti passer deg bedre – kontakt dem.  Men gjør det nå.  Skal du kunne være med og direkte påvirke Halden kommunes utvikling gjennom politiske føringer, er det nødvendig å melde seg tidlig.

For min egen del, kan jeg si at å være folkevalgt har gitt meg og lært meg mye – mest av det gode.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags