Svar til Halden idrettsråd

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSvar til Halden idrettsråd.

Jeg elsker hånball, jeg er stolt over at Halden har et elitelag, jeg heier alt jeg orker, og jeg ønsker at det kommer en godkjent hall.

Men ikke på bekostning av barns oppvekstvilkår, barn er mye viktigere en et elitelag i hånball.

Hvis dere med deres innlegg den 06.03 var ute etter sympati, oppnådde dere det motsatte, ihvertfall hos meg.

Det fins mange småbarnsforeldre som er bekymret for det som barna deres skal møte på Os, jeg referer litt fra en kommentar jeg leste « Som foreldre til en førsteklassing på Os, har det rett og slett gitt meg søvnløse netter.» «Komme til en skole med en salig blanding av barn, ungdom og russ. Hvordan skal det bli plass til alt?»

Heldigvis finnes det fortsatt enkelte politikere som tar folks bekymringer på alvor, både når det gjelder å rive en verneverdig bygning og i særdelshet bekymringene rundt hva vi tilbyr barna våre. Det er flott at de løfter opp problematikken, og forsøker å få en ny debatt.

Det kaller dere ansvarsløst og lettvint.

Dere henvender dere til hele idretten og forventer full støtte, dere må huske at idretten stort sett består av bredde, av mange barn, og alle barn går på skole. Hvis dere forventer støtte fra alle foresatte, må dere først ta barna deres på alvor. De samme barna dere forhåpentlig skal finne noen ny toppspillere blant.

I innlegget forteller dere oss at hallen kan bli en ny samfunnsarena for kulturlivet og være en viktig ressurs til Halden som arrangementsby. Hvordan passer det sammen med breddeidrettens store behov for hallplass? For meg fremstår det som vikarierende argumenter.

Politikere og idrettsrådet forsikrer oss om at prosjektet er grundig gjennomarbeidet og at det er på høy tid med vedtak. Innlegget til Kajsa Nilsson, kroppsøvningslærer på Rødsberg viser oss en annen historie. Og igjen fremstår det som et elitelag går foran barnas og lærernes behov.

Nå står vi i den ulykksalige situasjonen at idretten og skolebarna blir satt opp mot hverandre, noe idrettsrådets innlegg etter mitt syn bidrar sterkt til.

Det tristeste er at vi ikke hadde trengt å stå i denne situasjonen. Utgangspunktet for Osprosjektet var oppgradering av barneskolen på Os, og en ny hall. Hadde man holdt fast på den opprinnelige planen, og ikke som politikerne har ansvaret for, puttet inn mer en det er plass til, hadde vi ikke vært der.

Da hadde vi heller ikke vært der at vi måtte grave ned hallen og ha lekearealer på taket, noe som driver kostnadene kraftig i været. Er det forsvarlig å bruke så store summer på en hall?

Det syns jeg idrettsrådet burde bekymre seg over.

Artikkeltags