Halden Høyre er konstruktive

SVARER: Partileder Elin Lexander i Halden Høyre svarer på kritikk mot måten partiet driver opposisjonspolitikk på.

SVARER: Partileder Elin Lexander i Halden Høyre svarer på kritikk mot måten partiet driver opposisjonspolitikk på. Foto:

Av

Vi i Halden Høyre sa etter valget at vi skulle være et kontruktivt opposisjonsparti, og det er vi og det skal vi fortsette å være!

DEL

MeningerVi jobbet hardt etter valget for å få til et fortsatt samarbeid med blant andre Senterpartiet, et parti vi har et godt forhold til, men de valgte å inngå i et annet samarbeid.

Vi hadde selvsagt ønsket det annerledes, men slik ble det ikke.

Det innebærer at vi nå er i opposisjon og en av opposisjonens oppgaver er å kritisere det politiske flertallets politikk og valg når vi er uenige med dem.

Det er vi i noen saker, men i ganske mange saker stemmer vi felles.

I forrige kommunestyremøte stemte vi sammen med posisjonen i mange saker og så fremmet vi to forespørsler som inneholdt kritikk.

To representanter fra Høyre stilte ordføreren spørsmål om saker vi i Halden Høyre er opptatt av, det ene handlet om politisk ledelses involvering i utvikling av lokalt næringsliv, det andre om Haldens representasjon i Viken fylkeskommune.

Vår tidligere ordfører, Thor Edquist, stilte spørsmålet om ordførerens deltakelse i to næringsarrangementer. Edquist har gjennom de åtte årene han var ordfører hatt et brennende engasjement for næringslivet i Halden, det var derfor naturlig at det var han som stilte spørsmålet.

Edquist og Høyre vil at forholdene skal ligge til rette for at næringer blir og utvikler seg i Halden. Vi var tilfredse med ordfører Holms svar og vi regner med at hun vil følge opp slike arrangement i fremtiden.

Vi vil selvsagt også følge med på det.

Vi er langt mer bekymret over ordfører Holms svar på Jan Erik Herfts forespørsel om deltakelse i Viken fylkesting hvor Holm er innvalgt som representant.

Det virket å komme som en overraskelse på hele kommunestyret at Holm hadde søkt om fritak for hele perioden og at dette kommer av at det ble for stridt å utføre begge verv.

Halden står overfor en kjempeoppgave med å få flertall for de planlagte utvidelsene av Halden videregående skole. Dette er viktig for å gi ungdommene i byen et godt og variert skoletilbud og det er viktig for finansieringen av den planlagte utbyggingen på Os med arena og ny skole.

Dersom Holm opprettholder sin søknad om fritak vil Halden miste en av tre representanter og hennes plass vil gå videre til en representant fra Akershus.

Og det er nettopp akershusskoler Halden videregående skal kjempe med om midler. Og vi kan jo bare gjette hvor akershusrepresentantens stemme går når knappe midler skal fordeles.

Vi vil derfor oppfordre ordfører Holm til å trekke sin søknad om fritak og møte i Viken fylkesting.

Vi kan ha sympati for at hun finner det strevsomt å bekle verv i både Halden kommune og Viken fylkeskommune. Holm var offensiv etter valget og klar på at hun skulle klare oppgaven som ordfører, hun sa at hun visste hva som krevdes av henne. Hun ble deretter en del av både fylkestinget og kontrollutvalget i Viken og også ordfører.

Å trekke seg nå vil kunne få store konsekvenser for Haldens barn og ungdommer og ikke minst muligheten for idretten å endelig få en arena til kamp og trening.

Holm har også en varaordfører i 50 % stilling som kan avlaste henne når hun jobber for Halden i Viken.

Å peke på dette er konstruktiv opposisjonspolitikk og det vil vi i Halden Høyre fortsette med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags