– Os oppvekstsenter kan gi Halden utvikling

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Os oppvekstsenter er et klart tverrpolitisk satsingsområde som kan gi Halden og da spesielt Nordsiden utvikling og drivkraft på mange områder.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.At et oppvekstsenter skal romme 1-10 skole og idrettshall er allerede vedtatt, noe det er stor enighet om. Da vedtaket vedr. Os oppvekstsenter ble fattet 14.09.17, visste derimot ingen at vi også kunne regne Storsenteret inn i prosjektet og området.

Forutsetningene er dermed blitt endret etter vedtak er fattet og tilskuddet ved storsenteret gir oss nå enda større muligheter enn det vi hadde før.

Disse mulighetene må vi klart benytte, og vi bør nå se på om vedtak med fordel bør justeres. Vi bør også kunne enes om at det bør planlegges helhetlig og heller bygges i etapper grunnet økonomi.

Hva annet enn skole og idrettshall skal området og oppvekstsenteret inneholde?

Hvilke effekter man vil kunne få ved ulike enheter under et og samme oppvekstsenter, og nærområde, samt hvordan skal dette i tilfelle organiseres, er svært interessante spørsmål vi må ta tak i. Her er nok spørsmålene og behovene like mange som mulighetene.

Vi vet også at kommunen må få på plass et svømmeanlegg, hvor dette skal ligge vil bli avgjort i 2018. Svømmeklubben har utarbeidet et konkret og flott forslag som kommunen nå har kjøpt, der anlegget nettopp er plassert på Os området.

Vi må som politikere kunne tenke helhetlig og langsiktig istedenfor å forplikte oss stykkevis og delt til noe vi ikke verken ser rekkevidden av, eller noe kommunen ikke er tjent med på sikt verken i forhold til tjenester eller økonomi.

Derfor bør det fattes et politisk vedtak om at det skal utarbeides et mulighetsstudie for hele området inkl. storsenteret. Her bør det også framkomme hvilken effekt området kan få oppimot sentrumsplan og 1000 nye boenheter ved mulig avhending av eiendom i etterkant. At posisjon motsetter seg et slikt vedtak er for Arbeiderpartiet en gåte, når de faktisk sier utad at prosjektet er ønsket.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken