«Et ufint, grovt og skamfullt overtramp av ordføreren»

Arve Sigmundstad, gruppeleder Arbeiderpartiet

Arve Sigmundstad, gruppeleder Arbeiderpartiet Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Arve Sigmundstad kommer med et tilsvar til Thor Edquist etter at han gikk hardt ut mot Sigmundstads partifelle Helge Bergseth Bangsmoen.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.La meg innlede med å gi ordføreren rett i det kan være sunt, for noen og enhver, å løfte blikket litt lenger enn til murene på Fredriksten.

La meg deretter slå fast at resten av innlegget til ordfører Thor Edquist under overskriften «Bangsmoen kritiserer hardt, men hvordan går det i kommunen han jobber som økonom for» står til stryk, det er ufint – det er et grovt og skamfullt overtramp av ordføreren i Halden.

Helge Bergseth Bangsmoen er nyvalgt nestleder i Halden Arbeiderparti. Som nestleder i Arbeiderpartiet har Bangsmoen ytret seg i Halden Arbeiderblad sine spalter om politiske prioriteringer i Halden gjennom Edquist sin tid som ordfører.

Ikke i noen av sine innlegg som nestleder i Halden Arbeiderparti har Bangsmoen vist til sin arbeidsgiver. 

Jeg ønsker en politisk debatt om de politiske prioriteringene velkommen, og jeg forstår at ordføreren synes det er vanskelig å bli utfordret både faglig og politisk. Men å trekke Bangsmoen sin arbeidsgiver inn i denne debatten – det er usaklig og smålig av ordføreren i Halden som åpenbart enda ikke har skjønt sin rolle, eller forstår hvilken makt hans ord har.

Samtidig sender det et tydelig signal til alle haldensere som i disse dager vurderer om de skal ta belastningen med å stille til valg ved kommunevalget om et år. Utfordrer du ordføreren, skyr han ingen midler for å ta deg – og det kan ha konsekvenser i ditt arbeidsforhold.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken