I den sammenheng kommer Halden særdeles dårlig ut og de fleste områdene er kategorisert som røde og pilene peker nedover! I den sammenheng ser jeg behov for å gjøre noen refleksjoner.

Opp gjennom livet har jeg mange ganger hørt eller lest at veien kan være viktigere en selve målet.

For oss i Halden kan vi si at det å komme ut av Robek nå har blitt et mål, i utgangspunktet er det planlagt at vi krysser målstreken i 2023. Men det har for posisjonen blitt veldig viktig at Halden nå skal ut av Robek helst allerede i 2019, noe som for de sammenfaller godt med at det også er kommunevalg det året.

Om vi sammenligner kommunen og dens tjenester med en vei, så er problemet at børen nå er så tung at veien er i ferd med å rase ut.

I denne sammenheng er «veien» helsetjenester til Haldens innbyggere, gode skoler til barna våre og gode arbeidsforhold for kommunens ansatte, det er hjelp til de som trenger det mest og en utstrakt hånd til de som er i ferd med å ramle utenfor.

Så spørsmålet vi alle bør stille oss er om det er verdt å rasere veien totalt og om vi er villig til å ta kostnaden ved å bygge den opp fra bunnen igjen?

For min del ønsker jeg litt mindre bør for å sikre at veien ikke raseres, så får det heller ta litt lenger tid før vi er i mål.