Stor ble forskrekkelsen da HA skrev om høyhus i sentrum. Jeg måtte lese to ganger for å skjønne det. Trodde det var avlegs å ødelegge sentrum med høyhus.

For ikke lenge siden spurtes det i HA om hva som kan gjøre Halden attraktiv slik at folk vil bo her. Høyhuset Solbakken er etter min mening skjemmende nok.

Som utflyttet drammenser, er jeg begynt å bli stolt av Halden-byen min, synes den er pen og sjarmerende; med festningen nesten midt i byen, havna og Banken.

Det er «luft» i sentrum. Høyhus her og der vil gjøre byen lite attraktiv.

Ta en tur til festningen og se ut over Halden. De to høyblokkene var ikke noe smart sjakktrekk for byen. At Os allé 9 bygges med flere etasjer enn de eksisterende blokkene i alleen, ødelegger også noe av helheten.

Jeg håper politikerene og haldenserene vil protestere på det sterkeste. Våkn opp.

 

Oppfordrer politikere til å sende kommunalsjefer og seg selv til byen som en gang var et veikryss, men nå har vunnet flere priser. Det er ikke lenger slik at det er bedre med en dram i timen enn en time i Drammen. Spasér fra Ypsilonbrua langs elva til Holmenbrua og tilbake på den andre siden av elvebredden. Studér byen fra begge sider. Denne runden tar 45 minutter. Be om et foredrag fra fagfolk om hva som fikk byen til blomstre. Se, hør og lær.

Fortetning i sentrum må ikke løses ved å bygge i høyden selv om det selvsagt lønner seg for entreprenørene. Ikke gå i den fellen. Jeg lurer på om noen av dem i det hele tatt bor i Halden, iallfall bor de neppe i sentrum. Det snakkes mye om arven som barn og barnebarn får i forhold til miljø osv. Ikke belast dem med DETTE også.

So please, make Halden great again uten høyhus.

Mvh. haldenser på 13. året, Ann-Kristin Lystad