Ingen grunn til bekymring

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LEDERErik Vitanza lurer i et leserinnlegg på om det er grunn til å være bekymret for nivået på samfunnsdebatten i HA framover. Bakgrunnen for spørsmålet hans er tonen i disputten mellom Ap-politiker Lars Pedersen Due og HAs redaktør. I to innlegg har Pedersen Due vært svært kritisk til Halden Arbeiderblads journalistikk. Dette har redaktøren svart på. Pedersen Due mener svaret gir grunn til å kalle redaktøren for en bølle. Vitanza mener redaktøren har hengt ut sin motdebattant, og at det er dypt bekymringhsfullt. Han mener det sender ut et signal om at den som våger å kritisere lokalavisa ligger tynt an, og at det i ytterste konsekvens kan bli et demokratisk problem.

Svaret vi ga Pedersen Due bar preg av tonen han selv la opp til. Vi oppfattet innlegget hans som ondsinnet, unyansert og svært lite konstruktivt. Vi ble rett ut sagt provosert. Derfor svarte vi med samme mynt. Det bør Pedersen Due tåle. Vi fant ingen grunn til å følge opp svaret hans. Men når Vitanza stiller oss et direkte spørsmål i forlengelsen av disputten, skal han selvsagt få svar.

HA-redaktøren tar samfunnsdebatten på største alvor. Det skulle bare mangle. Den er noe av det viktigste vi forvalter. Vi forsøker alltid å være konstruktiv i egen kritikk. Vi er selvsagt også alltid åpne for å debattere lokalavisa vi har redigeringsansvaret for.

Når det er sagt, må vi også få lov til å være litt harde i klypa der vi finner det nødvendig. Som i dette tilfellet. Men hvis vi har gått over streken, så vil vi selvsagt beklage det.

Vi ønsker som sagt å være konstruktive i kritikken vår. Da håper vi også at andre gjør det samme.

Men nei Erik Vitanza - du har ikke grunn til å være bekymret. Innspillet ditt synes vi er konstruktivt, og vi skal ha det langt framme i panna framover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags