Lånefinansiert avisdrift?

Andreas Gimle Holtan

Andreas Gimle Holtan Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHvor vanlig er det at man betaler for en vare 3 mnd. på forskudd slik HA krever det av sine abonnenter? 2019-abonnementet skal betales innen 4. oktober, eller med andre ord tre måneder før varen begynner å leveres. Er dette gjengs hos andre redaksjoner i tilsvarende medier? Jeg burde kanskje sjekke med SA og FB før jeg sender inn dette leserbrevet. 

Men det er mer jeg har på hjertet.

Erfaringen jeg har fått med fire dagers levering av papirutgaven har gjort noe med min leseglede. Fra å kunne hygge meg med papirutgavens innhold ved frokosten på utgivelsesdagen, har jeg etter tirsdagers og lørdagers skuffelser begynt å lese avisa elektronisk kvelden før. Når avisa så ligger på bordet er det ikke lenger nyheter!  Hvor interessant er det å lese 'gammelt nytt' neste dag? HA  papir er etter min forståelse ikke lenger en nyhetsformidler for andre enn de som av ulike årsaker ikke har tilgang på nettet.

Den digitale utgaven rommer digitale nyheter fra svært mye annet utenfor avisas lokalområde, som dekkes av den øvrige avisfloraen i husholdningen. Sagt med andre ord; jeg er ikke sikker på om den kjærligheten jeg engang hadde til Halden Arbeiderblad er nok til stede til at jeg vil holde på videre med lokalavisa. Redaktørens avvenningskur fra lesegleden av det fysiske mediet synes å ha gitt resultater. Flott for de som foretrekker det digitale tilbudet. Jeg gjør det ikke.

Redaktøren har - etter det jeg husker- understreket vårt miljøansvar. Redusert papirforbruk er av det gode for miljøet og var ett av argumentene som talte til fordel for å redusere fra 6 til 4 dagers papirutgave! Jeg opplever at vi druknes av reklameaviser som følger som innstikk i HA. Etter min forståelse er dette ressurssløsing av verste sort. Jeg forstår jo at for HA er det en økonomisk livbøye, men for miljøet er det det motsatte!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags