Kjedet som forplikter

FOR ALLE: Thor Edquists ordførerkjede forplikter han til å være hele byens ordfører. Arkivfoto: HA

FOR ALLE: Thor Edquists ordførerkjede forplikter han til å være hele byens ordfører. Arkivfoto: HA

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDERThor Edquist har vært ordfører i Halden i snart åtte år. Og han ønsker å fortsette i minst fire år til. Trolig kommer han til å lykkes med det. Over tid har han vokst med oppgaven, og frontet en politikk som har gitt imponerende økonomiske resultater. Derfor ble han gjenvalgt ved forrige kommunevalg, og derfor vinner han sannsynligvis også valget til høsten.

I tillegg er han svært flink til å framsnakke Halden. Hans ambassadørrolle er rett og slett uten plett og lyte. Han framhever Haldens fortreffeligheter i enhver sammenheng der anledningen byr seg. Noen ganger skaper han endog et glansbilde ikke alle kjenner seg igjen i.

Men det er ett viktig aspekt ved ordførerrollen der forbedringspotensialet er betydelig. Og da tenker vi på det å være hele byens ordfører. For først og fremst er Thor Edquist Høyre-politiker. Sånn har det vært helt siden han og partiet hans vant makta i 2011. Han viser sjelden tegn til å skape godt samarbeid, bygge bruer mellom ulike fløyer, eller å invitere til dialog. I stedet kaller han det respektløst når partier som ikke er enig i Os-prosjektet gir uttrykk for sine meninger – og det før høringsrunden starter, og endelig byggevedtak er fattet.

Thor Edquist er sta. Han kjemper knallhardt for det han tror på. Og han går ikke av veien for å stemple sine meningsmotstandere. Det være seg politiske meningsmotstandere, eller lokalavisa i byen han er ordfører i. Vi drister oss til å komme med et lite råd før valgkampen; lytt litt mer til andres meninger, og vær litt mer diplomatisk og ydmyk. Som Haldens fremste politiske ombudsmann, har du en rolle som favner mye bredere enn partipolitikk.

Det er mange som har gitt uttrykk for at informasjonen rundt framdriften i Os-prosjektet har vært mangelfull. Det er et ansvar både kommunen og HA bør ta til seg. Vi synes det er en bedre innfallsvinkel til realitetene enn å kritisere dem som nå kommer med innspill. Og så minner vi om at høringsrunden ennå ikke har startet.

Artikkeltags