Halden trenger like stort engasjement for å utvikle som å bevare

Spennende: Alt tyder på at kommunestyret i kveld til å si ja til Os-prosjektet. Det er spennende planer.

Spennende: Alt tyder på at kommunestyret i kveld til å si ja til Os-prosjektet. Det er spennende planer.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDERI morgen er det D-dag for Os-prosjektet. I morgen kveld skal kommunestyret si ja eller nei til å trykke på startknappen for den største investeringen i Haldens moderne historie. Etter alle solemerker å dømme blir det et klart flertall for et ja.

Det har vært jobbet lenge med dette prosjektet. Like fullt har det kommet mange reaksjoner i siste liten. Negative reaksjoner. De er i hovedsak rettet mot detaljer i skoledelen av prosjektet. Spesifikt; å bevare gamle Os skole som en del av den nye skolen, og å beholde Rødsberg som ungdomsskole. Vi merker oss også at mange av dem som har engasjert seg ekstra sterkt, særlig i sosiale medier, ikke tilhører foreldregruppa i skolepliktig alder, eller fagmiljøene ved skolene. De er mest opptatt av å bevare gamle bygninger.

Det er stilt veldig mange spørsmål de siste ukene. HA har samlet opp mange av dem, og satt oss ned med den faglige ledelsen i kommunen for å få svar. Det har vi fått, og du kan lese dem et annet sted her på ha-halden.no. Mange av svarene er i våre øyne beroligende og grundige. Vi synes kommunen burde ha vært flinkere til å informere innbyggerne om detaljer i prosjektet tidligere. Vi føler mange har en forutinntatt holdning til prosjektet, basert på mangelfull informasjon. Det er greit at informasjonen har vært god til de impliserte, og vi merker oss at motstanden ikke er stor blant foreldrene ved skolene. Det er også et flertall blant HAs lesere som gir tommelen opp for prosjektet.

Os-prosjektet er første del av en større sentrumsutvikling i Halden. På sikt skal dette komme hele Nordsiden til gode. Vi synes planen har substans, og at den er spennende. Den handler mye mer om hvordan byen skal utvikle seg i framtida, enn om hvor viktig det er å ta vare på et gammelt skolebygg eller ikke.

Vi har skrevet det før, og gjentar det gjerne; Halden trenger like stort engasjement for å utvikle som for å bevare. Det er øyensynlig ikke like lett å få til ...

Artikkeltags