Ola Liland synes ikke at HA skulle ha forhåndsomtalt eller rapportert fra strippeshowet i Dickens-lokalene i helga. Han spør oss om med dårlig skjult undertone om dette var så viktig at det i det hele tatt måtte nå HAs spalter. Liland mener vi burde ha prioritert annerledes.

Det er flott at leserne engasjerer seg og mener noe om journalistikken vår. Når HA publiserer omtale av et strippeshow i byen vår regner vi også på forhånd med at dette vil engasjere. Både for og mot omtale.

Akkurat slik ble da også reaksjonene. At det arrangeres et slikt show i Halden er ikke akkurat dagligdags, og det har helt klart nyhetens interesse. Det viser da også lesertallene. Rapporten fra showet var den mest leste saken på ha-halden.no i forrige uke. Og for å svare på Lilands direkte spørsmål: Jo, det var også viktig. Det er viktig å fortelle Haldens befolkning at det foregår grove seksualisert show i byen vår i 2018. Vi tror det er lenge til noen vil forsøke å arrangere noe slikt igjen. Hadde det vært en effekt uten HAs omtale?

Og for å understreke en selvfølgelighet: HA tar sterk avstand fra «show» der kvinner blir framstilt som rene kjønnsobjekter. Det som skjedde var grovt og langt over streken. Det skylder vi å varsle om.

Hele HAs vinkling var at showet gikk langt over streken av hva som var forventet. Når det skjer skylder vi også leserne å faktisk beskrive hva som skjedde. Enten man liker det eller ikke. I rapporten beskrev også HAs journalist tydelig hva han mente. Som det sto i referatet forlot han lokalene fordi han syntes dette var et klart overtramp. Slikt når berettiget lokalavisas 1. side.

Vi kan berolige Ola Liland med at vi vil rapportere om både hyggelige konsertopplevelser, og om seksualiserte overgrep mot kvinner også i framtida. Begge temaer er en del av virkeligheten HA er en del av.