«Klagekoret» på Gimle: – Vi venner oss til det

SNAUHOGST: Slik så det ut etter at skogeier Bernt-Henrik Hansen hadde felt de hogstklare trærne. Nå som turgåere i området har fått informasjon om årsaken til hogsten, er ikke reaksjonene like sterke som de var i utgangspunktet.

SNAUHOGST: Slik så det ut etter at skogeier Bernt-Henrik Hansen hadde felt de hogstklare trærne. Nå som turgåere i området har fått informasjon om årsaken til hogsten, er ikke reaksjonene like sterke som de var i utgangspunktet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerEtter å ha lest større artikler og utredninger om det enorme skogsarbeidet i området, ser vi i «det såkalte klagekoret» langt lysere på dette med turstien vår.

Ser at kommunikasjonen mellom Gimle IF, skogeieren og driftsselskapet har vært god. Der har det nok vært samtaler og informasjon. Leser at det ikke er måte på hvor godt samarbeid det skal være med å rydde opp og utbedre stier og bekker på best mulig måte, både av driftselskapet og dyktige dugnadsjobbere.

Dette er vi selvsagt svært glade for - og det må gis honnør for. Selvsagt forstår vi skogeieren som med forstand visste at denne skogen var fullmoden for hogst. Skogeieren skal bare vite at det er mange som i år etter år har gledet seg over hans fine eiendom. Takk for det!

Helt uforberedt kom dette med felling på dette store skogsområdet på oss vanlige skogsvandrere. I forkant skulle det vært informert om dette i HA. Dermed ville det vært mer fordøyelig og mindre smertelig.

Der og da føltes det på oss i nærmiljøet nesten som et lite overgrep. For fortsatt er vi noen naturelskere og nesten romantiske drømmere som går i skogen og finner fred og ro og nyder det. Vi hører på fuglesangen, stopper opp og ser hvor usigelig vakkert det er her akkurat idag, det maleriske med lyset mellom træne, snøen på greinene, lyngen, skogsbærene, vinden som rusker i greinene og ellers at skogen verner mot stormværet.

Vi venner oss til dette nye etter hvert, håper vi. Problemer med omstilling vil alltid være der. Helst vil vi ha det slik det har vært - selvom det også sies at forandring fryder.

Men nå kan snart igjen de som ønsker det, gå fra bykjernen opp Schulzedalen, bak Bekkensten, krysse Hjortsberveien og BRA-veien og på god sti komme seg direkte ut i marka til Høiås for eksempel. Det blir nok ganske bra!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags